Poiectul educațional „Școala Noastră” din Chicago a fost înalt apreciat la Convenția Moldo-Americană

MAC10 GALA – 19 Aprilie, 2024 | Library of Congress
Photo Credit: YURI K PHOTOGRAPHY

O femeie de afaceri din Chicago, Diana Tipa Lușciov, a fost premiata la Conventia Moldo-Americana, editia X de la Washington DC, pentru deschiderea unei scoli romanesti pentru copiii migranitlor moldoveni din statul Illinois. 

Datorită eforturilor sale susținute și a impactului pozitiv al proiectului, Diana Tipa Lușciov a fost recunoscută și premiată la Convenția Moldo-Americană din Washington DC, unde a fost onorată pentru contribuția sa remarcabilă la promovarea educației și culturii moldovenești în Statele Unite ale Americii.

Diana este proprietatea unei agenții de asigurări, dar şi-a propus să reuşească mai mult decât atât. Tânăra a înființat o școală pentru copiii conaționalilor stabiliți peste ocean. Dincolo de afaceri, dedica timpul și resursele pentru această cauză nobilă si i-a reusit să conducă o școală pentru copiii moldoveni. Potrivit ei, copiii merita să păstreze legătura cu identitatea şi cultura Republicii Moldova.

Ea a fost inspirata de liderii altor comunitati poloneze din Chicago care administreaza cu succes astfel de proiecte educationale. Ea a discutat cu mentorul ei, Elena Dragalin, care a sustinut-o sa realizeze cursuri de limba romana si sa organizeze activitati culturale cu copiii moldoveni. Pentru o emisiune a diasporei, Cealalata Basarabie, ea a vorbit despre primele intalniri duminicale dintre parintii moldoveni si copiii care frecventeaza scoala romaneasca din orasul Naperville.

Diana Tipa Lușciov s-a născut în Republica Moldova, iar pasiunea sa pentru educație și comunitate a fost evidentă încă de la o vârstă fragedă. În căutarea unor noi oportunități și experiențe, Diana a luat decizia curajoasă de a se muta în Statele Unite ale Americii.

Dupa o activitate de opt ani in domeniul afacerilor, a fost impresionată de diversitatea și bogăția culturală a orașului și a început să-și pună în aplicare viziunea pentru un proiect educațional care să aducă împreună comunitatea moldovenească și să promoveze cultura și limba română printre tinerii din diasporă.

MAC10 AWARDS CEREMONY:
AWARD in the field of EDUCATION: Diana Tipa Lușciov & Scoala Noastra

Astfel, în anul 2024, Diana a fondat proiectul educațional „Școala Noastră” în Chicago, o inițiativă menită să ofere copiilor și tinerilor moldoveni din zona metropolitană a orașului oportunitatea de a învăța limba română, istoria și cultura Moldovei, precum și de a se conecta cu rădăcinile lor culturale.

Cu pasiune și devotament, Diana a coordonat și a dezvoltat proiectul „Școala Noastră”, organizând cursuri, evenimente culturale și activități educative care au adus împreună comunitatea moldovenească din Chicago.

Astfel, Diana Tipa Lușciov a devenit un exemplu de inspirație pentru comunitatea moldovenească din Chicago și din întreaga lume, demonstrând că prin pasiune, dedicare și angajament se pot realiza lucruri remarcabile și se poate aduce o schimbare pozitivă în viețile celorlalți.

Acest proiect educational va avea in septembrie un an de la infiintare, unde invata peste 70 de copii, iar in lista de asteptare mai sunt alti 30 copii. Dorinta parintilor de a le dezvolta tinerei generatii valorile nationale este una vadita, In ajutorul acestei initiative au venit multi profesori care erau gata sa predea cursurile de limba romana, sa educe dragostea pentru valorile si romanesti.

 

Răspunde

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

More like this

Sute de moldoveni din SUA s-au simțit mândri că...

Convenția Moldo-Americană din Chicago, la cea de-a IX-a edție, a demonstrat diasporei din SUA dar și altor...

“Portret de suflet” la ONU, tot ce poate avea...

Cele mai autentice 100 de picturi ale artiștilor români care redau identitatea multiculturală vor fi expuse la...

Păpușile Elenei Zghibarța emană dragoste și nostalgie de Moldova

La oricare târg sau festival din Chicago ai merge, păpușile Elenei Zghibarța sunt la mare căutare. Totul...