Viața unui model începe cu pași mici

664
Cristina Robu, model


A defilat pentru prima dată la 20 de ani pentru colecția Iuliei Efros la festivalul “La Mania”. Pentru Cristina Robu, modeling a devenit un job după o perioadă de hobby. Deși e abia la început de cale, a colaborat cu câteva agenții, MANGO, Sisley, John Richmond și a defilat pe podiumuri internaționale alături de fostul model Victoria Secret, Ana Beatriz Barros. 

A început primii pași cu o școală de modeling din Chișinău, după care a ajuns să pozeze în capitalele modei internaționale precum: Milan, Istanbul, Mumbai, Shanghai, Shenzhen, Guangzhou. Destinul a adus-o în Los Angeles, unde este prezentată de agenția Photogenics Los Angeles. A participat la un concurs și a fost acceptată drept imaginea J Brand Jeans. Anul 2019 a fost unul foarte productiv, s-a căsătorit, iar împreună cu soțul ei pot fi urmăriți în noul clip produs de Adrian Ursu în Las Vegas.

Doina Calcea: Care este povestea ta cu pasiunea pentru modelling?

Cristina Robu: Am 25 de ani, m-am născut în Chișinău. Am avut o copilărie modestă, dar foarte frumoasă. Am avut alături familia, ai mei ‘’gașca din ’12’’ și satul Sofia. Toate împreună m-au ajutat să cresc într-un timp foarte scurt și să ajung cine sunt azi. Am început cu o școală de modeling din Chișinău, nu știam bine limba rusă și îmi venea greu să înțeleg despre ce se vorbește. Am semnat mai apoi un contract cu Agenția Mandarin Model Management din Chișinău.

Prima prezentare a fost la 20 de ani, la festivalul “La Mania” din 2014 pentru colecția Iuliei Efros. Cel mai important moment, totuși, pe care l-am trăit a fost Fashion Week Milano, unde am fost în echipa brandurilor Sisley, John Richmond și Grinko. Am avut atât de multe emoții încât nici nu mi-am dat seama atunci câte priviri sunt ațintite spre mine. Ai ieșit pe podium și trebuie să dai tot ce ai mai bun, atât.

După Italia și Turcia a urmat China, care mi-a dat de înțeles că trebuie să fiu puternică. În China am acumulat mai multe experiență despre cum trebuie să pozez. Am lucrat în fiecare zi în medii diferite și cu persoane care știu abia 3 cuvinte în engleză, așa că eram nevoiți să comunicăm mai mult prin semne. Am lucrat în condiții de -6 grade dar și +40 grade. A fost o experiență dură, însă cu siguranță m-aș mai întoarce în Shanghai.

Cristina Robu, model

D.C: Acum locuiești în Los Angeles. Cum te-a primit acest oraș?

C.R: Cred că am trăit în câțiva ani cât alții în 20, am avut parte și de suișuri și coborâșuri. M-am lăsat dusă de val și, într-un moment, am conștientizat că vreau și pot ceva mai mult. Îmi doream să evoluez și am înțeles că niciodată nu e prea târziu. Los Angeles m-a primit foarte pozitiv și călduros, de aceea am decis să rămân aici. Acum sunt reprezentată de agenția Photogenics LA. 

Trebuie să lucrezi în fiecare zi cu oameni diferiți, iar uneori mai apar și neînțelegeri. Totuși toate se rezolvă și începi a doua zi de la zero cu gândul că ai luat o lecție și ai trăit o experiență nouă. La o prezentare de modă mi s-a întâmplat să mi se rupă pantoful în timp ce defilam și eram la mijlocul podiumului, însă am mers pe degete și în final totul a fost bine.

D.C: Cum e să colaborezi cu fotografi renumiți? 

C.R: Recent am colaborat cu un fotograf internațional renumit, Shamayim Shacaro. Materialele lui au fost publicate în SUA, Africa de Sud, Caraibe, Londra și Paris. În cea mai mare parte, Shamayim fotografiază femei de diferite etnii, și în fiecare fotografie captivează puterea și magia femeii. S-a simțit profesionalismul său de la primul contact și cred că a realizat cel mai bun portret al meu de până acum.

D.C: Care este cel mai curios lucru în profesia ta? 

C.R: Să întâlnesc și să cunosc oameni noi, să călătoresc, să îmbrac hainele multor brand-uri renumite, să-mi creez agenda. Îmi place să simt adrenalina când merg pe runway. Cel mai mult îmi doresc să colaborez cu fotografi, artiști, stiliști, makeup artists. Mereu sunt atentă la toate detaliile și le învăț. “Live and learn forever” este motto-ul meu. 

D.C: Care sunt standardele americane și ce tip de sport practici?

C.R: Aici industria frumuseții este foarte vastă, și modelele sunt divizate în mai multe tipuri. Am făcut un ‘’restart’’ metabolismului și am fost vegan pentru o jumătate de an. În toată această perioadă, am înțeles foarte mult organismal meu, am văzut schimbări mari ce ține de cosmetologie și nu numai. 

Treptat am început să revin la produsele pe care le consumam anterior, urmăream ce nu mi se potrivește și le-am exclus din meniu. Acum nici nu îmi este dor de unele produse, pur și simplu, au dispărut din viața mea. Nu îmi place să merg la sală. Deseori îmi aleg pe Youtube exercițiile necesare pe care le practic acasă. Aleg diverși antrenori și un challenge e de 30 de zile. Practic Yoga și meditația.

D.C: Ce planuri de viitor ai?

C.R: Unul din cele mai mari vise a devenit realitate: sunt în America. Acum doresc să mă dezvolt aici, încerc să progresez în fiecare zi, vârsta nu mă oprește, din contra, mă motivează. De ceva timp, lucrez la mai multe proiecte de handmade, decor și macrame. Ce ține de vocația de modeling, îmi doresc sa fiu printre favorite. 

Tinerii luptă împotriva coronavirus cu o bicicletă

Susține cu o bicicletă tinerii din satul Cotiujenii Mari, care vor să vină în ajutorul persoanelor infectate sau care au nevoie de cumpărături și o mână de ajutor! În plus, sportul pe timp de pandemie este foarte necesar! https://www.facebook.com/donate/910332266086522/

Posted by Natalia Ghilascu on Sunday, May 10, 2020

Comentează