Sfaturile avocaților: De ce ai nevoie de un avocat pentru imigrare?

781

ANASTASIA IORGA | SFATURI | Pentru a parcurge o mie de mile, trebuie să începi cu un pas. Ce persoană ar începe o mie de mile ca să călătorească fără a se informa? Ar fi regretabil ca după ce ai călătorit atâta distanță, să îți dai seama că ai mers într-o direcție greșită, ori că nu mai este cale de întoarcere. Cel mai valoros sprijin ar fi serviciul unui avocat de imigrare, care vă poate oferi sprijin de-a lungul călătoriei, care să te ghideze pe drumul cel bun și să-ți fie aproape pe tot parcursul procesului.

Să folosim un exemplu destul de des întâlnit. Un cuplu își dorește să obțină Green Card prin căsătorie, celălalt fiind cetățean american. După cercetările online, au căutat formularele necesare pentru ajustarea statutului. Din moment ce au înțeles să completeze formularele, de ce să se mai deranjeze cu un avocat? Soțul primește o viză turistică și zboară în Statele Unite pentru a se căsători și a începe procesul. Ce e în neregulă cu această situație?

Din moment ce soțul sau soția străină a venit în SUA cu intenția de a obține Green Card și a ajuns pe o viză temporară, căsătorit în altă țară, el a comis o fraudă. Cererea sa de Green Card poate fi refuzată. Ceea ce este mult mai rău, este că el poate fi, de asemenea, supus  interdicției de a reveni vreodată în SUA. Problema nu constă în modul în care cuplul a completat formularele, ci parcursul pe care l-au ales.

O consultare simplă de o oră ar fi putut salva acest cuplu de mii de dolari și cheltuieli. Mai rău, în situația acestora, poate apărea o problemă iremediabilă. De aceea, cel mai valoros serviciu pe care îl poate oferi un avocat de imigrare este ghidarea strategică. Uneori, există mai multe căi posibile, iar avocatul poate să vă explice avantajele diverselor opțiuni.

Procesul de imigrare este stresant și, de multe ori, neclar. Există multă informație pe internet, însă nu întotdeauna este una corectă, competentă ori curentă. O simplă greșeală de completare a formularelor vă poate costa mult. Unul dintre cele mai bune servicii pe care le putem oferi clienților noștri este sejurul nostru, fiind de partea clienților pe tot parcursul procesului.

Clienții noștri pot comunica cu avocatul lor oricând doresc, și nu sunt taxați în plus pentru aceste întrebări. Procedând astfel, putem contribui la reducerea stresului clienților noștri, oferindu-le asigurarea că au răspunsuri corecte și competente la numeroasele întrebări.

Anastasia Iorga

Comentează