O călătorie culinară cu o nouă carte de rețete, scrisă de Ioana Curt | Sacramento

3230
Carte de rețete de casă, autor: Ioana Curt
Ioana Curt, alături de fiica sa, Sacramento. Arhivă personală

În colecția de cărți românești din SUA a intrat o carte rară de rețete pregătite cu multă grijă, dedicatie și pasiune de către Ioana Curt. La cei 37 de ani, America a frapat-o de îndată ce a ajuns în Sacramento, 2014, iar timp de patru ani a descoperit dragostea și dorul pentru România și Cluj Napoca, unde a fost născută.

Cu bucătăria a cochetat de când era adolescentă, însă această pasiune a prins contur doar după ce am ajuns în America. Acomodarea a fost destul de rapidă şi uşoară, iar viaţa ei s-a schimbat semnificativ.

Mirosul mâncării gătite în bucătărie, aroma dulce a cozonacului făcut în casă şi tot ce înseamnă bunătăţi făcute cu multă pasiune au fost la baza călătoriei sale culinare. În plus, bucuria şi mulţumirea pe care cei dragi i le împărtășeau au declanşat în ea dorinţa  de a vrea mai mult.

În România a lucrat şi într-un laborator de cofetărie, dar nu acolo a descoperit cele mai dulci și prețioase rețete, ci în propria sa bucătărie. Așa a început să experimenteze tot mai multe varietăți de dulciuri și rețete.

Odată stabilită în America, și-a dorit să aducă tot ceea ce a crezut că înseamnă România, şi anume gustul dulce de acasă, care constă în tot ce înseamnă gătit cu produse naturale şi proaspete. 

“Ştiam că românii de aici vor aprecia gustul preparatelor de casă, şi nu mare mi-a fost surpriza când aceasta mi s-a confirmat de fiecare dată. Treptat, pasiunea s-a transformat în ceva mai mare iar momentan creez propriile mele reţete de prăjituri care sunt unice şi delicioase”. 

Ulterior, a primit nenumărate cereri de la cei care îmi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare, de a scrie o carte cu prajituri.Așa a apărut și minunată carte culinară, care este una dintre cele mai mari realizări ale sale, deoarece aici a adunat reţete unice, create şi testate personal şi de care este astăzi foarte mândră. Aici veți descoperi reţete pe înțelesul tuturor, dar efectul cel mai interesant va starni multă curiozitate cand veți scoate din cuptor fiecare prăjitură pe care o veți alege.

Carte de rețete de casă, autor: Ioana Curt

Doritorii de a face o comandă de o carte pentru rețete, se pot adresa direct autoarei aici! sau la tel: 916-541-6516! Abonații anuali din luna octombrie ai revistei „HORA in America” vor primi o carte gratuită! Lectură Plăcută! 

Comentează