Gala Benefit Soiree din New York a culminat cu un fashion show, care susține cauza fertilității în lume

749
Fashion Show la Gala Benefit Soiree, designer: Alexandra Popescu-York, foto: Cristina Cosa
Fashion Show la Gala Benefit Soiree, designer: Alexandra Popescu-York, foto: Cristina Cosa

Un eveniment plin de inspirație, Gala Benefit Soiree, inițiat de ONG Global Bioethics, a adunat aseară o sută de americani și români la Fundația Kosciuszcko din New York City. Evenimentul a trezit multă curiozitate din partea publicului american, pentur că organizatorii își doresc să colecteze fonduri pentru o școală de vară, care să le aducă tinerilor și adulților mai multă speranță în rezolvarea problemelor de infertilitate, relatează HORA in America. 

Dr. Chuck Debrovner, președinte onorific și co-fondator al Inițiativei Global Bioethics, împreună cu românca Ana Lita, au adunat circa zeci de mii de dolari ca să susțină această cauză. În colaborare cu New York Medical College și Asociația Bohemian Benevolent and Literary, studenți și profesioniști din întreaga lume vor participa în acest an la o Școala de Vară Internațională de Bioetică, găzduită de Bohemian National Hall în New York City.

În sprijinul inițiativei a venit renumita designer român, Alexandra Popescu York, care a prezentat o colecție de rochii de gală spectaculoase pentru public. Cele 10 modele și întreaga echipă au voluntariat cu abnegație, un gest care devine tot mai prezent în comunitatea româno-americană.

Designer: Alexandra Popescu-York
Model: Miya Alaoui
Foto: Cristina Cosa
Coordinator: Gabriela Fit
Makeup- Intan Sahrini

Ana Lita, directorul exectutiv și fondatoarea Inițiativei de Bioetică Globală, promovează de mai bine de opt ani o înțelegere mai profundă a medicinii și biotehnologiei, a drepturilor femeilor și politicilor publice, menite să limiteze numărul de boli, suferință și deces prematur în rândul populațiilor vulnerabile, atât în SUA și la nivel global.

„M-a interesat studierea biotehnologiei de ceva vreme, pentru că cu această problemă ne confruntăm cu toții la o anumită vârstă, în special cu cea a infertilității, îmbătrânirea populației, etc. La această Gală l-am onorat pe Dr. Chuck Debrovner și am reușit să găsesc acest spațiu minunat, o vilă la Fundația Kosciuszcko”, ne spune Ana Lita.

A primit o bursă în 1995 pentru a obține o diplomă de doctorat de la Universitatea de Stat Bowling Green, unde s-a specializat în filosofia morală și politică aplicată.

A continuat să predea filosofia timp de un an în calitate de profesor asistent la Universitatea Lincoln din Missouri și a devenit mai târziu cercetătoare la Centrul de Bioetică al Universității din Pennsylvania.

Ana Lita, co-fondatoare a Inițiativei Globale în Bioetică, foto: Samira Bouaou

Una dintre participantele Școlii de Vară de acum patru ani a fost și românca Tea Pintea, care a benefiat de o bursă. Acest program este o necesitate pentru toate persoanele care activează în domeniul medical și i-a convins să contribuie la dezvoltarea acestui proiect.

Școala de Vară de Bioetică, Politică Publică și Drepturile Omuluiare are un program complex, unde vor preda conferențiari de la cele mai importante instituții și spitale din New York. Cu sprijinul Misiunii Permanente a României la ONU, Inițiativa de Bioetică Globală a sensibiliat publicul despre necesitatea de a investi mai mult efort și resurse pentru a redresa această problemă.

Fred Licciardi, expert în domeniul infertilității de 20 de ani și profesor la Universitatea din New York, este foarte entuziasmat să contribuie la susținerea acestei inițiative, pentru că întreaga echipă știe să adune în jurul ei oameni de excepție, experți importanți din medicină și profesori de la cele mai prestigioase universități.
El ne-a explicat că femeile și bărbații au nevoie de mai multă informație și educație pentru a-și înțelege corpul, rolul hormonilor, iar aceasta a devenit o problemă nu doar pentru SUA, ci este una globală. În special, în țările subdezvoltate, femeile care nu pot concepe copii sunt stigmatizate de către rude, biserică și societate.
foto: Cristina Cosa
„Infertilitatea a devenit o problemă majoră pentru femei, de aceea, azi am ales să fiu voluntară la acest eveniment și intenționez să particip la Școala de Vară, pentru a întâlni pe cei mai buni experți din domeniu. Sunt interesată în domeniul geneticii și trebuie să ne adresăm cât mai multor tineri”, ne spune o tânâră, Kendra Gordillo. Ea s-a arătat entuziasmată să participe le școala de vară, care va avea loc în Bangock între 3-9 august.
Comentează