Sfaturile avocaților de la HORA in America despre vizele americane

1307
imagine simbol

Pe site-ul avocaților americani www.avvo.com, avocata Dana Bucin se bucură de o reputație de cinci stele din maximum 5 posibile, unde peste 40 de clienți îi admiră profesionalismul de a-i ajuta să obțină un statut legal în SUA. Emigrarea în SUA devine tot mai restrictivă în ultimul timp pentru imigranți, iar potrivit avocatei, devine tot mai greu de obținut o viză de lucru, chiar şi cu diploma de facultate.  

Pentru a spori şansele de acces la vizele H-1B, care sunt limitate, ne recomandă absolvirea unei facultăţi în SUA la nivel de Masterat+, dacă se poate într-un domeniu STEM (Science Technology Engineering and Math) şi cu cât mai mult orientat spre antreprenoriat.  Bineînțeles, consultarea unui avocat de imigrări este absolut necesară în vremurile noastre înainte de absolvire, căci planificarea proactivă a opţiunilor de imigrare se face din timp.

“Este mult mai uşor de ajuns în detenţie şi apoi la deportări, printr-o simplă încălcare a legilor de imigrare.  Recomand să se contacteze un avocat de imigrări înainte de a expira statutul de viză sau numaidecât dacă a expirat, pentru a evita detenţia şi deportarea”.

Potrivit avocatei, antreprenorii şi investitorii încă au şanse bune de imigrare cu o investiţie în jur de $100,000 şi câteodată chiar mai puţin.  Dacă pe vremuri reuşea să obţină o viză E-2 pentru o investiţie la nivel de $40,000, acum e mai greu şi trebuie mai mult capital, în general în jur de $100,000 pentru viza E-2 sau L-1 şi $500,000 – $1,000,000 pentru green card EB-5.

“Oamenii foarte talentaţi în domeniul lor, cu premii şi publicaţii active, încă pot imigra dar până şi în aceste categorii s-a înteţit bătălia şi e nevoie de mare atenţie la documentaţie”.

Dana Bucin mai spune că a crescut nevoia de avocaţi de imigrare de calitate, căci tot mai multe aplicaţii sunt refuzate, câteodată abuziv. “E foarte important să se ştie cum să poţi identifica avocaţi competenţi – şi în general avvo.com are informaţiile necesare pentru aceasta – căci statistic doar 5% din cei fără avocat reuşesc să scape de deportare, de exemplu.

Deşi e de preferat un avocat local, orice avocat de imigrare poate reprezenta un client din orice colţ al SUA s-ar afla, căci practica de imigrare nu este statală ci federală (naţională) şi nu există restricţii aşa cum există de exemplu în lumea de Corporate Law”.

Comentează