“Storms Within” descrie puterea și furtuna interioară a Nicoletei Pop

153
Nicoleta Pop, scriitoare, Las Vegas
Nicoleta Pop, scriitoare, Las Vegas

Nicoleta Pop, scriitoarea cărții Storms Within, este stabilită cu traiul în Las Vegas, unde devine o femeie de afaceri pentru a doua oară. Povestea sa de viață i-a marcat pe mulți cititori americani, care au rămas impresionați de “furtuna” vieții sale, relatează HORA in America. 

Nicoleta Pop s-a născut și a crescut în inima legendarei zone, Transilvania, iubită de cei mai iubitori bunici ai săi. Arta de a scrie vine de la mama sa, profesoară de literatura latină, franceză și română.

16 istorii de viață au fost publicate de Nicoleta în revista Pioneer din București, după care mama sa a decis să-și aducă întreaga familie, pe Alexandra, pe fratele și sora sa, în Statele Unite, să se reîntâlnească cu tatăl lor. Avea doar 14 ani când a venit să trăiască visul american în iunie 1981, acolo unde se afla tatăl său, construind biserici creștine și dezvoltând comunități de imigranți veniți din Europa de Est.

“Venind dintr-o țară comunistă totalitară, visul de a ajunge în Statele Unite a devenit realitate, mai mult decât atât, tatăl meu se afla aici și aveam nevoie de el în viața mea. Dar prezența și dragostea lui au fost un vis care urma să dispară pentru totdeauna, pentru că era mereu preocupat doar de proiectele sale. Astfel, educația mea ca cel mai mare copil din familie s-a dovedit a fi tristă și anevoioasă”, descrie Nicoleta Pop în biografia cărții sale, “Storms Within”, pe care a decis să o scrie după multe suferințe trăite în SUA.

Două luni după sosirea lor în Portland, Oregon, s-a trezit singură și a găsit căi doar pentru a supraviețui într-o țară frumoasă, despre care nu știa nimic. “Mi-am găsit, în cele din urmă, un loc de muncă cu normă întreagă, la vârsta de 15 ani, în timp ce continuam și educația. Prin obstacole și durere, am reușit să fiu supraviețuitoare împotriva tuturor șanselor.

M-am căsătorit, am crescut trei fiice frumoase și inteligente și am construit câteva companii de milioane de dolari. Dar cu toate toate acestea, pasiunea mea pentru scriere nu a murit. Știam că este ceea ce am vrut cu adevărat să fac, dar nu am avut șansa să urmez această cale”.

În 2006, viața sa a început să prindă un contur drastic. La vânzarea ultimei sale mari companii din Georgia, întreaga sa lume a ajuns la o înfrângere zgomotoasă din cauza mai multor evenimente tragice care au avut loc într-un interval de doar 7 luni. Întreaga încercare a fost deprimantă și dureroasă. Ea scrie în carteasa “Storms Within” despre motivele pierderii a milioane de dolari pe care i-am câștigat din vânzări, deoarece cumpărătorul nu și-a onorat niciodată contractul.

“Fiicele mele, adulte, au fost cele care m-au inspirat și m-au încurajat să „dansez” din nou și să-mi trăiesc viața. Așa că m-am întors în România pentru a mă vindeca. Și atunci am început să mă întorc la scris. Am revenit mai apoi în Statele Unite după un scurt timp și am devenit partener de miniatură și CEO a unei companii de logistică”, ne spune Nicoleta Pop.

Și apoi, acum 7 ani, într-o furie de emoții, a publicat istoria vieții sale, “Storms Within”, care a devenit un bestseller pe Amazon. Povestea ei de viață are multe răsturnări și transformări, tragedii și realizări, frumusețe și durere. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, spune că se uită cu ușurință înapoi, trecutul ei fiind cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată.

A preluat în serios misiunea sa de scriitoare. “Totul vine în viață când mă așez să scriu. Eu locuiesc și cresc cu personajele personale pe care le creez. Simt durerea lor și sărbătoresc triumful lor. Scriu pentru a inspira cititorii mei să călătorească alături de mine în locuri necunoscute, în speranța că își dau seama că visele se mai pot și împlini”.

Cartea publicată de Nicoleta Pop ne mai descrie o lume care se mișcă cu o viteză enormă, în care banii controlează totul, iar personajul Noriana Morgan, o frumusețe exotică din Transilvania, ar fi putut să-și folosească aspectul ei uimitor pentru a obține tot ce își dorea. Cu toate acestea, frumusețea inimii și a sufletului protagonistei domină apariția sa exterioară și decide să-și folosească inteligența pentru a deveni o femeie de afaceri puternică și de succes.

În timp ce luptă împotriva demonilor din trecutul său dureros, care încă îi mai bântuie sufletul, Noriana se îmbarcă într-o nouă călătorie, cea a autocunoașterii, într-o aventură cu o mulțime de capcane și emoții. Din Las Vegas până la canioanele învecinate, din New York și plajele de nisip din Tahiti, ea se străduiește să învețe cum să îndure, să ierte și să iubească din nou. Noriana va apărea din nou ca o femeie uimitoare de succes ce poate opri furtunile, ca să se întâlnească cu dragostea adevărată.

Comentează