„Inima mea e Moldova” 2024: Nunta Tradițională și Vinurile Moldovenești au Strălucit în Inima Chicago

Foto: Ecaterina Tudoreanu, Festivalul „Inima mea e Moldova”, 2024

La cea de-a 7-a ediție a festivalului „Inima mea e Moldova”, între 13 și 15 septembrie 2024, Chicago a fost scăldat în vibrațiile autentice ale tradițiilor moldovenești. Printre momentele cele mai memorabile ale evenimentului s-a numărat o nuntă tradițională, ce a captivat inimile tuturor participanților, reînviind farmecul și măreția unei sărbători ancestrale.

Foto: Alina Sushko, Festivalul „Inima mea e Moldova”, 2024

Nunta a fost recreată cu măiestrie, aducând la viață datinile care definesc identitatea moldovenească. De la alaiul miresei, îmbrăcată în straie populare cusute cu migală, până la cântecele și dansurile pline de veselie, totul a fost un spectacol fascinant de culori, sunete și emoții. În spiritul tradiției, invitații s-au adunat pentru a celebra această uniune simbolică, care a fost marcată de bucurie și dragoste, așa cum se știe din vechime: „Va fi mult chef și veselie. Cu invitații de onoare la a noastră mare sărbătoare!”

Acest moment special a adus un omagiu puternic trecutului, dar a fost și o oportunitate de a le arăta celor din diaspora și din comunitatea internațională frumusețea ritualurilor moldovenești. Participanții au fost martorii unei nunți care a reînviat obiceiurile de odinioară, cu ospățuri bogate și dansuri până-n zori, o mărturie a ospitalității și a spiritului de sărbătoare care definește poporul moldovenesc.

Foto: Elena Carmen, Festivalul „Inima mea e Moldova”, 2024

Pe lângă acest spectacol cultural, festivalul a oferit o mulțime de surprize pentru iubitorii de vinuri și spirtoase. Într-un colț special, Deluxe Wine & Spirits Co. a prezentat o colecție impresionantă de vinuri moldovenești, stârnind curiozitatea și admirația tuturor. Povestea lor a început într-o bucătărie mică din Chicago, unde, cu un pahar de vin moldovenesc în mână, fondatorii companiei au decis să împărtășească cu America gustul autentic al Moldovei.

A fost o sărbătoare unică, unde tradițiile de nuntă și vinurile moldovenești s-au împletit într-o poveste vibrantă despre identitate, inovație și comunitate. Festivalul „Inima mea e Moldova” din acest an a rămas nu doar în amintirea celor prezenți, ci și în inimile lor, ca o dovadă clară că rădăcinile nu se pierd niciodată, indiferent de locul unde viața ne poartă.

Activitățile au fost realizate în cadrul programului de susținere a activitaților culturale si educaționale în diasporă care este parte a Programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora cu acoperirea cheltuielilor financiare din bugetul de stat.

Mai multe detalii despre sponsorii evenimentului puteti urmari aici. 

Răspunde

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

More like this

Dialogul Diasporei cu Autoritățile din R. Moldova la Restaurantul...

Comunitatea moldovenească din Chicago avut parte de un eveniment deosebit de important, destinat întăririi legăturilor dintre diaspora...

Summitul Comunității Românilor din Chicago a adunat idei și...

Summitul Comunității Românilor din Chicago a fost un eveniment important pentru a consolida relațiile dintre România și...

Poiectul educațional „Școala Noastră” din Chicago a fost înalt...

O femeie de afaceri din Chicago, Diana Tipa Lușciov, a fost premiata la Conventia Moldo-Americana, editia X...