Transportatorii români și moldoveni din SUA s-au unit într-o singură asociație

235
sursa: romotana.org/events

Peste două mii de de companii de transport și transportatori cu origini românești și moldovenești, care dețin peste 45 mii de camioane, au înființat prima asociație de profil din America de Nord, anunță ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

La gala de lansare a asociației, care a avut loc în Washington, D.C., eveniment susținut de Ambasadele României și Republicii Moldova în SUA, au participat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru; congresmenul american Tim Walberg; secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu; Daniel Bischof, director pentru Europa de Est în Departamentul de Stat; James Rosapepe, președintele organizației româno-americane „Alianța” și fost ambasador al SUA în România; Chang Oh-Turkmani, membru în boardul „Alianța”.

Oficialul s-a arătat impresionat de „numărul mare de afaceri din domeniul transporturilor deținute de români și moldoveni în SUA, dedicați profesiei lor și apreciați pentru munca pe care o fac”. „Aceștia reprezintă România și Republica Moldova pe pămînt american, avînd un rol crucial în industria de logistică și transport americană”, a spus Andrei Muraru.

„ROMOTANA” este prima asociație comercială dedicată comunității de transportatori cu origini românești și moldovenești din America de Nord. Inițiativa vine din partea a trei persoane: Marcel Șomfelean, Nicolai Ianoș și Nicolae Corobca.

Comentează