Cel mai lung mărțișor din lume este creat de doi romani în SUA și se află în Cartea Recordurilor

268
Designerii români Mirela Harris și Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor c
Designerii români Mirela Harris și Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor

Cel mai lung mărțisor din lume a fost realizat în orasul american Glendale din statul Arizona acum zece ani. Astfel, designerii români Mirela Harris și Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume, de 584,6 metri.

Potrivit reprezentanților Academiei Recordurilor Mondiale, Mărțisorul prezentat în 2011 la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral rosu, jad, agat, perle și cristale, montate pe pene de struț, de păun și dantelă. Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălțime a unei colecții de bijuterii. „Dorința noastră a fost să exprimăm în creația noastră stilul anilor 60 și 70. În România, 1 martie este considerată sărbătoarea primăverii, iar mărțisorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut să aduc tradițiile românești și în Statele Unite”, consideră creatorul mărțișorului gigant.

„Am vrut să combin tradiția românească cu arta, să aduc această tradiție în țara mea adoptivă, SUA”, a spus Adrian Haiduc. Mirela Harris a adăugat: „Pentru că am părăsit România mulți ani în urmă, încercând mereu să fac ceva care să mă conecteze cu familia mea acolo, am decis să impresionăm publicul și întreaga lume”. „” De câțiva ani, la începutul fiecărei primăveri, realizez manual aceste farmece norocoase pe care le ofer comunității românești și noilor prieteni pe care îi am aici, pentru a le transmite bucuria acestei sărbători românești „, Harris a continuat.

Abonează-te la revista HORA in America, sau comandă ediția nr. 20 aici. 

Comentează