Haosul și vandalismul de la Capitoliul din SUA au șocat întreaga societate americană

857
Source: Adobe.Stock.com
Source: Adobe.Stock.com

Ciocniri violente între manifestanții și susținătorii republicani și poliție la Capitoliul din Washingon DC. Poliția încearcă să evacueze protestatarii care au împiedicat validarea de azi a alegerilor prezindențiale americane în favoarea lui Joe Biden. 

Donald Trump și-a îndemnat susținătorii să vină azi la Washington DC pentru a protesta împotriva aprobării formale a victoriei lui Biden de către Congres. Mai mulți congresmani republicani susțin aceste manifestări, în ciuda faptului că nu există dovezi de fraudare a alegerilor.

Democrația americană este atacată chiar în inima Capitoliului, a delarat președintele nou ales, Joe Biden. „Aceasta nu este America pe care o cunoaștem, extremiștii încearcă să provoace haos și destabilizare politică în SUA. Îl Îndemn pe Donald Trump să oprească aceste manifestații care ne fac de rușine întreaga națiune”, a menționat Biden.

Ambele camere s-au retras brusc, în timp ce sute de persoane au încălcat perimetrele de securitate de la Capitoliu. Membrii Senatului au fost rugați să pună măști de gaz, în timp ce gazele lacrimogene erau trase în Rotunda.

sursa: ABC News

Bătăliile au avut loc chiar în locul în care președintele ales Biden va fi inaugurat în doar două săptămâni. Protestatarii au dărâmat baricadele metalice de la capătul treptelor Capitolului. Unii au încercat să hărțuiască ofițerii care țineau scuturi și ofițerii care au folosit gaze lacrimpgene.

Manifestațiile au avut loc la scurt timp după ce Trump s-a adresat miilor de susținători, ridicând mulțimea de oameni cu pretenții nefondate de fraudă electorală la un miting de lângă Casa Albă „Nu îi vom lăsa să ne închide gurile”, Trump le-a spus protestatarilor, care au ajuns la Casa Albă de dimineață.
O femeie a fi fost împușcată în interiorul Capitoliului SUA, potrivit surselor de la ABC News. Ea a fost grav rănită și nu este clar de ce a fost împușcată și dacă forțele de ordine au fost implicate.
Comentează