Statele lumii o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie președinte a Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie președinte a Republicii Moldova și amintește că America sprijină poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-și consolida democrația și a construi un viitor mai prosper pentru propria țară. 

De asemenea, Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru succesul în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, reiterând mesajul că Uniunea Europeană „este pregătită să intensifice parteneriatul strâns”.

În mesajul Ambasadei Statele Unite ale Americii în Moldova, Maia Sandu este felicitată pentru „realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie președinte a Republicii Moldova.”

„Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-și consolida democrația și a construi un viitor mai prosper pentru propria țară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face față continuei pandemii de Covid-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituțiile democratice și pentru a-i apăra suveranitatea și integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, scrie în mesajul oficial al SUA.

Cancelarul german, Angela Merkel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În mesajul său, oficialul german remarcă că moldovenii i-au dat liderei PAS un „mandat puternic” pentru continuarea reformelor necesare de urgență.

Cancelarul german, Angela Merkel și Maia Sandu, președintele nou ales al R. Moldova

„Vă felicit cu căldură pentru alegerea d-voastră în calitate de președinte al Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din Republica Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel. Vă doresc mult succes și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se arată în mesajul Angelei Merkel.

Pe parcursul zilei de luni, 16 noiembrie, după afișarea rezultatelor preliminare finale, mai mulți oficiali internaționali, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin au felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

De asemenea, lideri precum Putin, Zelenski și Iohannis la fel au felcitat-o pe Maia Sandu, care a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 100% de procese verbale, obținând 57,75%.

Răspunde

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

More like this

La alegerile parlamentare din R. Moldova au votat peste...

Prezența de azi la vot a Diasporei este un record absolut pentru alegerile Parlamentare din Moldova” apreciază...

Bursa de la New York atinge noi recorduri după...

Wall Street a atins noi maxime miercuri la închidere, după o sesiune marcată de începutul oficial al...

Haosul și vandalismul de la Capitoliul din SUA au...

Ciocniri violente între manifestanții și susținătorii republicani și poliție la Capitoliul din Washingon DC. Poliția încearcă să...