Euro Star Pro Dance Studio crește dansatori sportivi de performanță

279
Euro Star Pro Dance, Chicago
Euro Star Pro Dance Studio, Chicago

Antrenoare de succes, care a dat României o multitudine de perechi de dansatori sportivi de performanță, Dana Lefter Anghelescu își trăiește ”visul american” în Downers Grove, o suburbie a ”orașului vânturilor” – Chicago, acolo unde s-a stabilit în urmă cu patru ani. S-a înscris la ”loteria vizelor”, iar în primăvara lui 2016 a făcut pasul cel mare, alături de familie. 

”Visul american”, îndeplinit

Pentru familia Lefter Anghelescu au urmat câteva luni de acomodare, într-o lume cu totul nouă. ”Perioada de acomodare și tranziție către cultura americană a fost anevoioasă. O lume complet nouă, cu oameni și mentalități diferite”, a mărturisit Dana. Cariera pe care și-o construise în România, ca antrenoare a Clubului Fantezia, a pus ”prima pavelă” în noul drum ales de aceasta. ”La trei luni de la sosirea noastră în SUA am fost cooptată în cadrul unui club renumit de dans sportiv, în baza recomandărilor din România”, și-a început povestea. Aici, Dana a fost nevoită, într-un fel, să o ia de la capăt, adaptându-se unui stil diferit de dans la clubul din SUA.

”Bazat mai mult pe stilul american de dans, care este total diferit de cel internațional, pe care noi îl practicam, am fost nevoită să mă adaptez, să învăț și să susțin examenele de calificare și în acest stil. A fost o perioadă grea, dar și frumoasă în același timp. Precedată de imaginea pe care o aveam în Galați și de evoluția mea foarte rapidă ca antrenor în cadrul clubului american, satisfacțiile nu au întârziat să apară. Făceam din nou ceea ce îmi place, dar îmi lipseau copiii, clubul american fiind dedicat lucrului cu adulții”, a rememorat antrenoarea, numită ”mentor” de unul dintre dansatorii de la Fantezia.

”Sunt mândră că munca și aportul meu la dezvoltarea sportului gălățean nu au fost uitate. Am antrenat generații de copii în decursul celor aproape 20 de ani de muncă în domeniul dansului sportiv în cadrul Academiei de Dans Sportiv Fantezia și mă bucură că astăzi numele meu este încă amintit.” 

Euro Star Pro Dance, Chicago

”Eurostar”, o școală gălățeană

Dorința de a preda copiilor, celor cărora și-a dedicat cea mai mare parte timpului, a fost foarte mare, astfel că Dana a mai făcut un pas important în cariera sa. Și-a înființat propria școală de dans, ”Eurostar Pro Dance Studio”, unde poate pune în practică toată experiența acumulată de-a lungul timpului. Unul dintre cursanții Danei este chiar fiul acesteia, Rareș, care a reușit să se integreze, nu doar în sistemul de învățământ american, și a cărui activitate sportivă este acum reîntregită, după sosirea în SUA a partenerei cu care a dansat și când era în România, Maria Hârtopeanu, venită și ea tot cu ”loteria vizelor”. Alături de ceilalți copii antrenați în cadrul noii școli, cei doi parteneri au pornit în căutarea succesului. 

Primele rezultate ale Danei în SUA

”Cu un an în urmă am reușit să reîntregim perechea Rareș – Maria și să intrăm din nou în competiții. Alături de toți copiii studioului Eurostar, ne-am început aventura competițională, iar rezultatele au fost pe măsură. Cupe, medalii și lacrimile de bucurie ale copiilor, părinților și antrenorului. Eram din nou acolo, adrenalina era maximă, iar sportivii mei pe podium”, a rememorat Dana emoțiile primului podium din noua țară.

Pe lângă antrenamentele cu copiii, în clubul înființat de Dana Lefter Anghelescu se fac și coregrafii personalizate, cum ar fi ”dansul mirilor”, o nișă destul de solicitată.

Dana Lefter Angelescu, antrenoare de dans

În Galați, rezultatele obținute au fost foarte multe. ”Academia Fantezia a dominat dansul sportiv românesc, ani la rând fiind declarat cel mai bun club din România, în baza medaliilor internaționale și naționale obținute  la toate competițiile la care am participat. Așteptările mele de aici, din SUA, sunt la fel. Să participăm la cât mai multe competiții. Avem grupe de copii mici, al căror talent este în dezvoltare. Acum, construim. Peste ani, acești copii vor fi rezultatul și mândria muncii mele, bucuria și împlinirea părinților”, a mai spus Dana Lefter Anghelescu. 

Time-out, până la noi ordine

Contextul mondial, al pandemiei cu coronavirus, a făcut ca activitatea sportivă să fie suspendată în cea mai mare parte. De asta nu au scăpat nici dansatorii sportivi. ”Situația este grea pentru noi toți. Legislația din SUA nu ne permite să ne antrenăm, iar studioul este închis până la noi ordine. Folosind canalele de comunicare audio și video, încerc să rămân în contact cu sportivii și părinții acestora”, a mai spus antrenoarea gălățeană.

Descarcă revista HORA online sau abonează-te aici 

Comentează