35 de mii de viziere au ajuns de la Cluj la Chişinău cu ajutorul donațiilor din diasporă

69
Cristi Danileț, Directorul Asociației "Vedem Just"
Cristi Danileț, Directorul Asociației „Vedem Just”

35 de mii de viziere, donate de Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie, au ajuns de la Cluj la Chişinău. Fraţii de peste Prut au vrut să ajute, astfel, cadrele medicale basarabene care luptă împotriva pandemiei Covid-19. Echipamentele de protecţie vor fi distribuite în toată Republica Moldova, inclusiv angajaţilor ministerului de Interne sau ministerului Apărării, transmite TVR Moldova.

Vizierele au fost create la iniţiativa unei comunităţi de judecători din Cluj care, pe timp de pandemie, şi-au unit forţele cu mai multe asociaţii neguvernamentale şi au fabricat echipamente de protecţie pentru toţi cei care sunt în pericol să se contamineze cu noul coronavirus.

„Am aflat că ei au reuşit prin intermediul Fundaţiei Romanian United Fund să adune 35 de mii de euro, din care cred că mai bine de trei mii de dolari sunt adunaţi de HORA in America şi a donat diaspora din Basarabia. I-am rugat să ne ajute şi pe noi”, a spus  IGOR HÎNCU, directorul unei firme de jucării.

Fiecare cutie conţine câte 200 de viziere. Acestea urmează să fie distribuite în toată Republica Moldova, nu doar în spitale ci şi la angajaţii ministerului de Interne şi ministerului Apărării.

„Ne bucurăm foarte mult că acest mic ajutor este pentru a ajuta în primul rând medicii, persoanele care asistă în prima linie, inclusiv persoanele din Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii. Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Autorităţile ne-au ajutat la fiecare etapă ca să aducem, să importăm, inclusiv autorităţile din România ne-au facilitat toate aceste proceduri”, a spus ION GUZUN, co-fondator, Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

De la începutul pandemiei membrii asociaţiei http://viziere.md au reuşit să distribuie în spitale peste 45 de mii de viziere.

Comentează