Caravana Bicicletelor „Tinerii împotriva coronavirus” va ajunge la copiii cu dizabilități

183
În pofida unei crize pandemice care încă este în creștere în Republica Moldova și de pe urma căreea suferă mii de oameni, un grup de tineri voluntari din s. Cotiujenii Mari, rl. Șoldănești a decis să aducă de Ziua Internațională a Copilului surprize pentru 20 de copii cu dizabilități din localitate. 
 
Pe 31 mai, începând cu ora 10.00, circa 10 voluntari vor porni pe propriile biciclete și pe cele procurate din donațiile diasporei în vizită la 10 familii nevoiașe și cu mulți copii să împartă cadouri, produse de primă necesitate și dulciuri. 
 
Sprijiniți de diaspora americană, băștinașii din localitatea Cotiujenii Mari care au plecat de mai bine de 20 de ani, fanii reveistei HORA in America, voluntarii vor da startul caravanei bicicletelor: „Tinerii luptă împotriva coronavirus”. Aceștia au fost instruiți de autoritățile locale privind măsurile de protecție pe care trebuie să le respecte în timpul acțiunei. 
 
Ideea a pornit de la jurnalista Natalia Ghilașcu, redactor al platformei online www.HORAinAmerica.com, care este cu inima pentru tinerii din satul de baștină. Inițiativa a fost preluată de ONG-ul local „Plai Natal”, Primărie și elevii de la Liceul Cotiujenii Mari. Bicicletele procurate din donații vor fi folosite de voluntari pe tot parcursul crizei pandemice pentru a veni în susținerea altor categorii nevoiașe, persoane în etate și oameni cu o situație financiară precară.
 
„La fiecare sumă de o mie de dolari adunați în cadrul campaniei Caravana Bicicletelor, tinerii vor putea continua în același spirit, să învețe rolul de a fi eroi pentru satul și comunitatea lor, demonstrând că prin atitudine pozitivă pot învinge coronavirus și starea de deznădejde în care mulți au căzut. Vrem să aducem o speranță și să avem încredere că doar fiind uniți în timpuri dificile, oamenii se pot salva”, afirmă inițiatoarea campaniei. 
 
Voluntarii din s. Cotiujenii Mari sunt intruiți despre măsurile de protecție împotriva coronavirus

Pe lângă spijinul și timpul acordat de către tineri oamenilor izolați, voluntarii vor avea ocazia să creeze un club de ciclism pentru a-și dezvolta și un corp sănătos. Ca alternativă a propriei lor izolare, în fiecare săptămână din această vară vor merge în expediții regionale și vor petrece un timp util împreună. Echipați cu măști de protecție, păstrând distanța fizică, aceștia vor demonstra că măsurile de protecție nu sunt un prilej de a te distanța social și emoțional de comunitate.  

Inițiatorii își propun să colecteze pentru început 5.000 USD, iar prima tranșă de o mie USD îi vor ajuta să demareze prima caravană pentru copii. Pe această cale mulțumim tuturor celor care susțin în continuare această campanie minunată pentru liderii de mâine. 
 
Pentru detalii despre logistica proiectului, puteți contacta coordonatorul local de la Asociația Obștească „Plai Natal” – 
Tel: +373 680 51280 sau cu echipa de donatori [email protected]
Tel: +1602-802-3653
 
Vă rugăm să promovați în continuare campania de pe Facebook
https://www.facebook.com/natalia.ghilascu/videos/10156253915764229
Comentează