Scandal politico-religios între bisericile românești și autoritățile din Chicago

695
Pastorii la o conferință de presă
Biserica Penticostală Elim din Chicago

Într-o conferință de presă susținută, azi 24 mai, după serviciul divin al Bisericii Penticostale Românești din Chicago „Elim”, pastorul Cristian Ionescu a acuzat autoritățile din Chicago și ale statului Illinois de tiranie și discriminare. Potrivit lui, aceștia au fost avertizați că în caz extrem, autoritățile ar putea să demoleze biserica. 

Într-o scrisoare transmisă zilele trecute de catre Departamentul pentru Sănătate Publică din Chicago pastorilor români, primarul avertizează bisericile care încalcă legea următoarele: „Această notificare de anulare îți este adresată ție, ca lider al congregației tale. Având în vedere riscul sporit de răspândire a COVID-19 în întrunirile de 10 sau mai multe persoane, vi se solicită să opriți imediat activitatea”.

De asemenea, șase biserici protestante din Chicago, care și-au deschis ușile pentru enoriași, au fost avertizați de denumărate ori că li se interzice întâlnirile în persoană contrare ordinelor executive din Illinois. „Vi se cere să anulați toate întrunirile contrare legii. Dacă veți continua să organizați adunări care încalcă Ordinul Executiv, Orașul Chicago va lua toate măsurile necesare pentru a stopa acest comportament de nesupunere”, ne mai menționează în scrisoare.

Pastorii Cristian Ionescu și Brian Gibson la o conferință de presă

Scrisoarea primarului se încheie cu următorul avertisment: „Orice întruniri viitoare derulate contrar Ordinului vor fi considerate un eșec de a vă supune, iar Municipalitatea va lua măsurile necesare pentru a stopa asta, inclusiv măsuri sumare de blocare”.

Cristian Ionescu s-a arătat foarte nemulțumit că poliția a îngrădit accesul la parcarea privată a bisericii, pe care o are în gestiune de 18 ani, iar străzile adiacente au fost la fel blocate. Cu toate acestea, prin ploaie, enoriații s-au deplasat spre biserică și au participat la serviciul divin.

În susținerea pastorului român a venit pastorul Brian Gibson din Kentuky, care a declarat că nu poate rămâne indiferent la îngrădirea drepturilor cetățenilor americani la libertatea de exprimare și a celei religioase și că bisericile trebuie să funcționeze și să fie considerate esențiale. Mai mult ca atât, ei au făcut referire la declarațiile președintelui american, Donald Trump de a redeschide bisericile din America și că au tot dreptul să activeze.

Donald Trump a declarat că Bisericile și locurile de închinare sunt ESENȚIALE Statelor Unite ale Americii și că acestea oferă servicii esențiale societății (video subtitrare Ro)

Vineri, președintele Donald Trump a emis un ordin executiv prin care declară că Bisericile și locurile de închinare sunt ESENȚIALE Statelor Unite și că acestea asigură servicii esențiale societății. Președinele Trump cere deschiderea imediată a acestora, lansând un avertisment guvernatorilor care refuză să facă asta (video subtitrare Ro)

Posted by Prodocens Media on Saturday, May 23, 2020

Amintim că vineri, președintele Donald Trump a emis un ordin executiv prin care declară că Bisericile asigură servicii esențiale societății și a cerut deschiderea imediată a acestora, lansând un avertisment guvernatorilor care refuză să facă asta. Totodată, fiecare stat are dreptul să decidă la nivel local măsurile de protecție împotriva COVID 19, iar această situație trezește mari confuzii în rândurile americanilor creștini.

Biserica Penticostală Elim și alte biserici românești din Chicago care s-au opus restricțiilor de mobilitate au fost sancționate săptămâna precedentă cu 500$, sancțiune care o consideră neadecvată odată ce mii de magazine și băuturi alcoolice sunt deschise în oraș.

Marian Petruța

 

Comentează