Romanian United Fund a colectat peste 530 mii USD pentru spitalele din România

311

Mai mult de 530.000 de dolari, donații pentru spitalele din România, au fost colectați în doar două săptămâni de Romanian United Fund (RUF), una dintre cele mai promițătoare, transparente și eficiente organizații non-profit din România și din diaspora românească. 

„Au trecut două săptămâni încărcate de succese pentru Romanian United Fund și partenerii noștri din România. Datorită lor, cei 17.247 de donatori de acum, putem ajuta spitalele din România să își protejeze cadrele medicale și pacienții în lupta împotriva COVID-19”, menționează Mihai Lehene, președintele și fondatorul RUF.

Rezultatele acestor două săptămâni în cifre (date până la 6 aprilie 2020). Suma totală a donațiilor: 532.091 dolari (527.094 dolari de pe platforma de Facebook și 4.997 dolari de pe website-ul organizației RUF).

🌟Asociația Magic – Campania națională Fondul de Urgență pentru dotarea cu echipamente de protecție pentru spitale: 340.438 dolari. Campania pentru dotarea cu echipamente de protecție pentru 5 spitale din Craiova, sprijinită de Vlad Mixich și organizată în parteneriat cu Observatorul Român de Sănătate și asociația Dincolo de Azi: 19.874 dolari.

🌟Caravana cu Medici – Campania pentru dotarea spitalului INSMC din București cu un aparat tip PCR de testare pentru coronavirus, sprijinită de Vasi Rădulescu și organizată în parteneriat cu Sonia Maria Association: 59.022 dolari (obiectiv atins, campania s-a încheiat).

🌟VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie – Campania pentru cumpararea plasticului pentru producția de viziere pentru doctori și asistenți medicali: 9.286 dolari. Judecătorul Cristi Danileț a vorbit despre ce s-a întamplat în cele două săptămâni de când organizația VeDem Just lucrează ca să-i ajute pe vârstnici, dar și pe cei aflați în prima linie în lupta împotriva Covid-19. E multă adrenalină spune judecătorul, care e nelipsit și din board-ul mișcării „Vă ajutăm din Cluj”, care, cu ajutorul voluntarilor, a asigurat transportul de alimente și medicamente pentru persoanele de peste 65 de ani.

„Ne-am dat seama că medicii, asistenții medicali, infirmierele au nevoie de ajutor. Ăsta este motivul pentru care am început să căutăm plastic, să îl ducem la antreprenorii din Cluj să îl transforme în viziere și apoi să le donăm, gratuit, personalului medical din Cluj”, a declarat Cristi Danileț la EBS Radio.

„Lumea a înțeles că este vremea pentru soldaritate, trebuie să ne implicăm. Și au fost oameni care au donat și 5 lei. Și 5 lei am folosit pentru a procura cele necesare medicilor”, a mai spus Cristi Danileț.

🌟Funky Citizens – Campania pentru dotarea spitalelor cu 10 roboți autonomi de sterilizare fără contact, și 50 de dispozitive non autonome de sterilizare fără contact: 5.435 dolari. Lidera unuia dintre cele mai active ONG-uri (Funky Citizens) din România privind apărarea democrației, Elena Calistru, a lansat împreună cu fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, și cu Romanian United Fund. dispozitivele sunt multi-rezistente bacteriilor și fungilor, care riscă să suprainfecteze pacienții care dezvoltă complicații.

Spitalele din România încă se luptă cu infecțiile nosocomiale. Medicii, care luptă cu COVID-19 fără echipamente elementare, se tem de suprainfectarea pacienților cu aceleasi superbacterii. Autoritățile sunt în continuare opace. Societatea civila strânge rândurile”, menționează Calistru pe pagina de Facebook a campaniei de strangere de fonduri – MUV, robotul autonom care sterilizeaza spitalele.

România are unul dintre cele mai mari numere de cadre medicale infectate cu noul coronavirus din toate statele – aproape 15% din cazurile confirmate. Pentru a nu deveni focare de infecție, spitalele trebuie să poată fi dezinfectate eficient, rapid și accesibil”, mai spune Elena Calistru.

Cele mai active 10 campanii pe județe inițiate de voluntarii RUF și MagiCAMP s-au sefășurat în următoarele orașe: Dolj (Craiova) – 19.874 dolari, Salaj – 6.639 dolari, Mureș – 6.635 dolari, Suceava – 5.017 dolari, Brașov – 4.322 dolari, Iași – 3.578 dolari, Cluj – 3.571 dolari, Alba – 3.030 dolari, Buzău – 2.963 dolari, Prahova – 2.857 dolari, Argeș – 2.749 dolari. Circa 3.000 dolari s-au adunat și pentru medicii din R. Moldova, bani care vor fi alocați prin intermeidul partenerilor Vedem Just.

Sumele colectate vor fi administrate de partenerii RUF (în principal Asociația Magic) în parteneriat cu organizații non-profit și comunități locale.

Asociația Magic a început livrarea de echipamente de protecție (PPE) (măsti FFP2 sau FFP3, robe, ochelari etc) către spitale din București și din țară. Suma totală alocată pentru această activitate este de 368.454 euro (aprox 400.661dolari). Vom publica în curând un raport mai detaliat al acestor livrări.

Vedem Just achiziționează material plastic pentru viziere în valoare de 3.000 dolari (prima tranșa). Partenerul nostru a semnat deja un contract cu un producător european, iar livrarea se va face în aceste zile.

Caravana cu Medici și echipa lor de fundraising lucrează intens ca în următoarele zile să achiziționeze aparatul tip PCR de testare în valoare de 42.000 euro plus taxe și să-l instaleze în spitalul INSMC. Tot ei vor încerca sa achiziționeze teste pentru SARCoV 2, în valoare de 780 euro plus taxe (6 teste per kit).

Start-upurile care confecționează viziere au fost luate cu asalt de medici, aceștia fiind tot mai alertați că nu au un…

Posted by HORA in America on Tuesday, March 31, 2020

Comentează