Experții americani alertează instituțiile medicale că valul de infecții coronavirus ar putea ajunge la 2 milioane

546

 

sursa: livescience.com

Universitatea Johns Hopkins i-a îndemnat pe americani să nu dea crezare statisticilor despre cazurile de infecții provocate de coronavirus confirmate în Statele Unite, avertizând că numărul real de persoane care se plimbă în locurile publice ar putea fi „între 50.000 și jumătate de milion”. 

Dr. Marty Makary a declarat pentru Yahoo Finance că numărul de cazuri de infecții este mult mai mare decât cele 1.600 de cazuri confirmate și 41 de decese pe care le-a raportat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

„Asta înseamnă că doar 1.600 au obținut testul, fiind testați pozitiv. Probabil sunt de la 25 până la 50 de persoane care au virusul pentru fiecare persoană care este confirmată”. Profesorul a mai menționat că spitalele americane vor fi copleșite de fluxul masiv de oameni, spunând că cele mai multe unități de terapie intensivă funcționează deja în capacitate completă.

„Avem doar 100.000 de paturi de UCI în Statele Unite. Am putea vedea în curând de la 200.000 de pacienți noi la 2 milioane, care ar putea avea nevoie de îngrijire”.

Potrivit publicației The Hill, modelele statistice menite să proiecteze expansiunea pandemiei COVID-19 sugerează că peste un milion de americani ar putea muri dacă autoritățile americane nu întreprind acțiuni rapide pentru a stopa răspândirea acesteia.

Până la această dată, președintele Donald Trump anunțase că vor fi aduse circa un milion de teste, însă acestea întârzie să fie disponibile în farmacii și spitale. Unii cititori ai revistei HORA in America au fost anunțați că numărul limitat de teste disponibile în SUA nu le permite testarea virusului, doar pentru că pacientul nu ar fi interacționat cu un potențial infectat, febra fiind cauzată și din alte motive.

Lipsa kiturilor de testare a virusului pandemic poate agrava, dar și alerta populația americană. Între 18 ianuarie și 12 martie, 13.624 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în Statele Unite, a notat Yahoo. În aceeași perioadă, Coreea de Sud a efectuat peste 100.000 de teste, iar în U.K. au fost administrate aproape 25.000 de teste.

De asemenea, Donald Trump a anunțat alertă națională privind infecția coronavirus, eliberând resurse suplimentare și finanțând guvernele federale, de stat și cele locale care luptă împotriva acestei epidemii.

În timp ce experții încearcă să identifie metode de tratament împotriva virsului, potrivit postului românesc Antena 3, două persoane din Timişoara diagnosticate cu noul virus s-au vindecat, după ce au fost tratate cu un cocktail de medicamente folosite pentru HIV şi gripă.

Experții spun că este nevoie de mult mai multe teste pentru a determina dacă medicamentele anti-virale utilizate pentru a lupta împotriva HIV pot fi folosite pentru a trata amenințarea coronavirusului în creștere, oferind note de prudență la speranțele ridicate de recuperarea unui bărbat din New Jersey, care îi credită recuperarea medicamentele puternice.

Medicii din China, Thailanda și Japonia confirmă că au folosit medicamente HIV lopinavir și ritonavir – uneori în combinație cu alte medicamente, unde pacienții au reușit să se recupereze. Pe de altă parte, experții Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală din oraș au avertizat că „acesta nu este un tratament aprobat pentru coronavirus”.

În Japonia, un pacient din Wuhan, China, aflat în epicentrul epidemiei, a fost tratat doar cu cele două medicamente HIV. Febra ei a scăzut în decurs de cinci zile, deși mai avea probleme cu respirația, anunță NYPost.
Dacă ați fost infectat pozitiv cu virsul pandemic COVID 19 sau aveți suspiciuni, simptome de răceală sau probleme de respirație, nu ezitați să contactați publicația noastră pentru a primi sprijinul comunității din diaspora română. Evitați spațiile aglomerate și încercați să lucrați cât mai mult timp posibil de acasă.
Comentează