Pâine și sare din suflet și pentru suflet, de Vox Maris Band

354
Vox Maris Band, Chicago Foto: HORA in America
Vox Maris Band, Chicago, foto: HORA in America

Noul album „Pâine și Sare” a fost lansat aseară de Vox Maris Band în Chicago, unde sute de români, interesați să susțină muzica autentică românească, au venit să-i admire pe artiștii stabiliți în SUA și să procure primele CD-uri, expuse deja pe Amazon și online. 

Albumul Vox Maris Band, întitulat “Pâine si Sare”, a fost conceput drept răspuns la diversele experiențe ale unei vieți trăite între două lumi. În varietatea pieselor albumului, pot fi regăsite întrebări legate de trăirea pură a copilului în contrast cu experiența părintilor, pînă la emoțiile omului pierdut intr-o lume fără granițe, mereu căutînd acel spațiu sacru numit, “acasă”. In acest proces de căutare, inevitabil sunt aduse la suprafață, valori pornite dintr-un timp adinc, valori ascunse tainic in vechile tradiții.

Lansarea albumului „Pâine și Sare”, Chicago, foto: HORA in America

„Multumim din suflet celor care au fost alaturi de noi, artiști, invitați, sponsori, voluntari, parteneri media la lansarea noului album „Paine si Sare”. Fără ajutorul vostru instrumental la succesul concertului, nu am fi reusit să ne vedem îndeplinită dorința și visul de a împărtăși cu voi muzica noastră”, afirmă Dan Păduraru, care a uimit spectatorii prin doza sa de patriotism exprimată în cântecele prezentate la Irish american Heritage Center, Chicago. 

Vox Maris Band este o formație muzicală românească formată la Chicago în 2010, care combină stilul de muzică populară rock cu cel contemporan.

Ana Everling, artistă, foto: HORA in America

De asemenea, cu mare drag a fost așteptată pe scenă solista de muzică moldovenească, Ana Everling, și ODE – o trupă indie rock, ce combină elementele muzicii populare balcanice cu nuanțe de rock american și World Punk. Frații Robert și Davor Palos au crescut în Bosnia, dar și-au căutat un rost în Chicago. Ode creează o atmosferă cu propulsie, oferită de Daniel Crane, basistul Elliot Taggart și chitaristul Nikola Dokic.

Oaspeți importanți au ajuns și din California, Houston, Washington DC, Michigan, Wisconsin, Indiana, Ohio și Canada.

Dan Păduraru, Vox Maris Band, Chicago, foto: HORA in America

Artiștii au oferit publicului o perspectivă muzicală diferită despre viață și despre un ținut îndepărtat misterios, cu vedere la Munții Carpați din România, în care legendele, misterul și realitatea deseori devin o rutină.

Formația ODE, Chicago, foto: HORA in America

Pâinea și sarea au fost, sunt și vor fi elemente simple, însă de bază, ale vieții! În noul album au prezentat o soluție optimistă și o apreciere sinceră și autentică a realității prezentului, oferind ascultătorilor pâine și sare din suflet și pentru suflet.

Dan Paduraru nu doar ca a incins atmosfera la concertul Paine si Sare din #Chicago, dar a si oferit o lectie de patriotism despre darzenia de care ar trebui sa dea dovada azi romanii de pretutindeni. Sarmizegetuza este sufletul neamului romanesc! Fiti pe faza si urmariti noutatile noastre www.horainamerica.com Vox Maris Band CD Release Concert with ODE

Posted by HORA in America on Sunday, November 3, 2019

Comentează