Festivalul Bisericii „Nașterea Domnului” din Chicago este în plină pregătire la cea de-a XX-ea ediție

775
Holy Nativity Romanian Orthodox Church, Chicago

Biserica Nașterea Domnului din Chicago organizează cel mai popular și longeviv festival anual de folclor românesc, iar pe 24-25 august vă invită la cea de-a XX-a ediție a Festivalului de Folclor Românesc. Acesta a început din dragostea enoriașilor de a păstra limba română și tradițiile pe care le-au adus în SUA și le păstrează mereu în suflet.

În fiecare an, oaspeții și comunitatea de români vor savura două zile de o sărbătoare pline de emoții pentru cei integrați pe continentul american. Pe an ce trece, diversitatea artistică, culinară și energia de a atrage noi spectatori din afara comunității românești se bucură de o nouă amploare. De la eveniment nu vor lipsi faimoșii langoși, cârnații cu cartofi prăjiți, gulașul, micii, salata cu varză, mămăliga cu brânză sau frigăruii. 

Holy Nativity Romanian Orthodox Church, www.holynativitychurch.com

Cele mai populare ansampluri de dansuri românești te așteaptă să intri în horă și să descoperi inima celor care vor transmite spiritul de sărbătoare: Ansamblul „Hora”, „Miorița”,  „Țara Orașului”, alături de interpreții Adriana Ursu, Dorel Fort, Carmen Baban, Andreea Faur, Ioan Frătilă, Florin Tatar și Orchestra „Perinița”.

Adelina Balog este mândră de românii care sunt uniți să susțină cauzele sociale, într-o țară unde timpul costă bani. “Biserica noastră organizează multe evenimente care promovează cultura și tradițiile românești și întotdeauna sălile sunt pline. Dragostea de neam și dorința de a păstra vii credința ortodoxă pe pământ american și în inimile copiilor noștri devine tot mai mare”, ne spune Adelina.  

Holy Nativity Romanian Orthodox Church, Chicago

Dacă nu v-ați făcut planuri pentru această dată, mergeți să simțiți și să vă bucurați de folclor românesc pe adresa 5825 N Mozart St, Chicago, Illinois 60659.

Organizatorii îi îndeamnă și pe alți membri ai comunității să doneze și să susțină în continuare astfel de evenimente pe pagina online a bisericii: http://www.holynativitychurch.com sau să contacteze Consiliul Parohial al Bisericii la tel: (773) 396-1991. Cecurile pot fi trimise la adresa: Holy Nativity Romanian Orthodox Church, 5816 North California, Chicago, Illinois 60659

Comentează