Cum să devii WONDER WOMAN cu Delia Tuttle, DDS, MD

394
Delia Tuttle, DDS, MD, California

Delia Tuttle este un medic cu origini românești din Cluj-Napoca, care a devenit un stomatolog american popular pentru tratamentele sale clinice unice și pentru mișcarea internațională a femeilor “Divas in Dentistry”. Este pasionată să unească și să sprijine femeile din această meserie spre calea succesului. Când a ajuns în S.U.A, s-a gândit să practice stomatologia, iar asta a însemnat să lase în urmă familia sa, anii de educație din România și o carieră. Depășirea barierei lingvistice a fost primul pas cu care s-a confruntat.  

Amintirile și experiențele din România m-au clădit să fiu ceea ce sunt azi. Îmi lipsește cumva simplitatea vieții din România. America este terenul libertății și al oportunității și sunt foarte binecuvântată în noua mea țară. Mă consider un imigrant de succes. Lupta împotriva mediocrității m-a determinat să vin în America; nu am vrut să fiu o mediocră, sau să ofer servicii de calitate inferioară pacienților mei.

Am studiat pentru a deveni inițial un chirurg maxillofacial în România, cariera care necesită atât diplome medicale cât și dentare, așa că le-am făcut pe ambele. Am absolvit Facultatea de Medicina din Cluj- Napoca în anul 2000 și apoi am absolvit Facultatea de Stomatologie din Cluj- Napoca în 2005.

Până am devenit stomatolog, visul meu era să lucrez în meseria de cardiolog, așa că am petrecut vacanțele de vară în secțiile de cardiologie unde am asistat și la intervenții chirurgicale deschise la inimă. Eram îndrăgostită de această profesie, dar în acel moment, era aproape imposibil să găsesc o poziție onorabilă într-un spital mare, așa că am decis să încep cu pași mici, dar care mi-au adus multă împlinire. Simțeam că stomatologia va umple acel decalaj.

După stabilirea în S.U.A. am fost eligibilă să lucrez ca asistent stomatolog înainte de a susține examenele de absolvire ale Universității UCLA. Jobul de asistentă, cu un salariu de 10 dolari pe oră m-a învățat foarte multe.  În cele din urmă, această experiență m-a pregătit pentru următorul pas în viață.

Bariera lingvistică nu a mai fost o problemă după înscrierea la UCLA. Mulți dintre profesorii și colegii mei de clasă erau imigranți, fapt care m-a ajutat să mă simt mai bine în ceea ce privește abilitățile mele de exprimare în limba engleză. De fapt, oamenii iubesc accentul meu și îl consideră ca pe o parte a farmecului personal. În spatele succesului, însă, au fost multe lupte interioare.

Fiul meu avea doar 3 luni când am fost acceptată pentru programul de studenți internaționali la UCLA. Am intrat în stări de anxietate și după câteva luni de școală, am avut probleme de respirație. Chiar dacă eram medic, nu am putut să-mi recunosc propriile simptome! Viața mea se transformase în haos, în timp ce mă pregăteam pentru examene. Îmi amintesc acea zi în care am plecat să locuiesc în campus, lăsând-mi fiul și soțul într-o altă parte a statului. Am respirat adânc și am pus deoparte sentimentele de maternitate, așa încât am putut să regăsesc orice energie rămasă după naștere și să mă confrunt cu zilele și nopțile lungi de studii.

Ma întorceam acasă în fiecare weekend pentru a fi alături de familia mea, petreceam cea mai mare parte a timpului cu gătitul și  îngrijirea fiului meu pentru a-mi scuti soțul și familia de aceste responsabilități. Ei au fost cu siguranță eroii mei, totuși nu am avut timpul necesar să-mi revin și să-mi încarc bateriile pentru a reveni la școală după weekend.

Canyon Lake Dental, CA
www.divasindentistry.com

După un an intens, mi-am dat seama că viața mea era sub presiune extremă și trebuia să învăț cum să mă descurc. Am luat în sfârșit un răgaz pentru a reflecta și a-mi reorganiza mintea. Am învățat cum să mă conectez și să mă deconectez. Această abilitate m-a ajutat mult în viață, mai ales când ești forțat să fii într-o stare mentală cronică de supraviețuire. 

„Canyon Lake Dental s-a transformat într-un adevărat vis!”

Am visat să am o clinică privată cu doar două scaune stomatologice. Nu mi-am imaginat niciodată că voi avea opt scaune stomatologice și o echipă de vis! Acum șase ani, am cumpărat o clinică privată cu doar 2 zile de pacienți pe săptămână și 3 scaune stomatologice. După 6 săptămâni de la deschidere serviciile noastre erau solicitate șase zile pe săptămână. După 3 ani de muncă cu multe satisfacții profesionale am reușit să mă extind și să dublez clinica în spațiu și pacienți.

Mișcarea Internațională DIVAS IN DENTISTRY pentru femeile din stomatologie

În octombrie 2018, am organizat prima mea Convenție Internațională Divas In Dentistry care a avut loc în Benidorm, Spania. Conferința de leadership feminin a adus în prim plan femeia lider a zilelor noastre. Peste 100 de femei din stomatologie interesate de dezvoltarea personală și profesională au participat la aceasta conferință.  Aceste femei uimitoare au îndrăznit să se confrunte cu temerile lor, au învățat să aibă vise mai mari, să conducă, să colaboreze și să fie confidente în forțele proprii care reprezintă cheia succesului în orice meserie. 

Aceste femei, la rândul lor, au inspirat  femei minunate și ne-au învățat despre pasiunile, succesele și eșecurile lor. Am devenit stomatologi nu numai pentru a lucra pe dinți, ci și pentru a schimba viețile pacienților noștri. Nu contează unde ești și la ce nivel ești – poți să începi cu ceea ce poți și ceea ce ai.  Cea mai bună modalitate de a construi viitorul este să-ți urmezi visul! Sunt încântată de următorul eveniment care va avea loc în Croația 2020. Împreună suntem mai puternice!

Am ajuns la înțelegerea că doar tu poți cunoaște drumul pe care ești. Fardează-te și zâmbește, pentru că destinul tău este în mâinile tale – tu ești femeia minunată a propriei povești. Pe măsură ce am avansat, am înțeles că viața este o combinație de amar și dulce, iar diplomația este esențială.

Trebuie să înveți să îmbrățișezi orice stare cu răbdare, înțelepciune, har și dragoste. Crescând în România, prietenii obișnuiau să-mi zică „Barbie”. A fost un compliment, dar, sincer, cine este femeia de acum? Îmi place că sunt văzută mai feminină și mai frumoasă, pentru că știu că frumusețea exterioară este strâns conectată cu cine ești tu însuți în interior.

Pasiunea pentru tratarea bolii parodontale

Procedura mea preferată se referă la țesuturile moi și se numește chirurgia plastică parodontală. Procedurile de chirurgie plastică parodontală sunt indicate pentru corectarea anormalițătilor de formă și cantitate a gingiei. Zâmbetul gingival( prea multă gingie în zâmbet), retracțiile gingivale sunt doar câteva exemple ale acestei ramuri a stomatologiei. O altă pasiune se referă la salvarea dinților afectați de paradentoză pentru că am devenit medic stomatolog să salvez dinții. 

Delia Tuttle alături de familia sa

O altă fațetă clinică a practicii mele este utilizarea fibrelor bogate în trombocite (PRF care se referă la Platelets Rich Plasma). Acest lucru mi-a schimbat viziunea cu privire la vindecare și modul în care am practicat stomatologia. PRF este frecvent utilizat pentru chirurgia plastică, estetică facială, medicina sportivă, chirurgia cardiacă și ortopedie, iar acum suntem foarte norocoși să folosim PRF și în domeniul  dentar. Folosirea acestor fibre ajută organismul să regenereze și să se vindece mai repede. Aceasta reduce șansele complicațiilor în special a pacienților cu diabet zaharat, imuno-deprimați, și cu alte tulburări similare. 

Gum Drop Technique este tehnica pe care am inventat-o și care a fost publicată internațional în multe jurnale stomatologice, o procedură indicată pentru retracțiile gingivale utilizând sângele propriu al pacientului. Această inovație utilizează PRF( Platelets Rich Fibrin), fibrină bogată în factori de creștere din trombocite( platelets) și leucocite introduse sub formă de membrane de fibrină, tehnică ce nu folosește incizii chirurgicale. Intervenția este total biologică, fără a implica membrane provenite de la animale, cadavre sau din propriul țesut al pacientului cu o recuperare mai eficientă și mai rapidă și este mult mai cosmetică deoarece nu afectează papila dintre dinți sau chromatica gingiei afectate.

Cosmetica dentara este fascinantă și vă invit să urmăriți transformările noastre pe pagina de Instagram sau Facebook sub numele Canyon Lake Dental. Clinica noastră este situată în sudul Californiei la 75 de mile distanță la nord de San Diego.  

„Nu pierdeți niciodată speranța în ființele umane”

Continui să încurajez femeile în stomatologie. Privesc femeile ca pe o sursă care emană cea mai puternică lumină. Femeile sunt vindecătoare din naștere și mereu respect acest lucru. Pentru mine, „Diva în stomatologie” se subînțelege o zeiță în stomatologie. Mi-am dorit o platformă pentru femeile din profesia noastră ca să se unească și să crească atât intelectual, cât și emoțional prin iubire, bucurie și succes.

Timpul este prețios, nu trebuie să fii un geniu ca să te bucuri de succes; ai nevoie doar de perseverență și de un vis. Nu rezistați schimbării; este nevoie de mai multă energie și efort pentru a lupta împotriva schimbării decât de a vă accepta. Schimbarea este întotdeauna o oportunitate de învățare, creștere și îmbunătățire, și acesta este scopul vieții. Așteptați mai puțin de la oameni și fiți pregătiți să faceți față viitoarelor găuri din inima voastră. Fă un bine și nu aștepta nimic în schimb. Veți învăța să vă reîncărcați cu energie și să faceți din nou un bine. Nu pierdeți niciodată speranța în ființele umane, numai asta vă va face mai uman.

Adevăr sau provocare? Povestea pacientei mele, Angelica

Viața este o continuă provocare și tocmai acest lucru o face fascinantă. Oamenii se întâlnesc pe aceeași cale din motive divine. Dar această poveste nu este una din ciclul adevăr sau provocare, este o realitate, este o poveste despre un pacient special. I-am schimbat numele în Angelica pentru a-i proteja identitatea. Angelica este o femeie frumoasă și puternică, care a trecut prin multe încercări. În ciuda dificultăților emoționale, fiind adoptată la 10 ani, Angelica a reușit să aibă o carieră de succes, dar viața de familie era o adevărată provocare pentru o mamă singură cu trei copii.

Stresul și depresia survenite din cauza violenței domestice au condus-o la fumat și neglijare. După mai mulți ani de abuz, starea ei de sănătate a devenit fragilă, iar după investigații medicale i s-a recomandat o transfuzie de sânge și o intervenție chirurgicală pe inimă. Din cauza religiei familiei fostului soț, Angelica a fost obligată să refuze operația și orice transfuzie de sânge.

Am întâlnit-o când viața ei era în criză. Starea de sănătate a dinților era grav compromisă și mulți profesioniști din stomatologie au refuzat să o trateze, având în vedere statutul problemei cardiace. Starea de durere cronică, zâmbetul inexistent, culoarea pământie și expresia feței sugerau un haos dureros, un strigăt de ajutor cu o suferință enormă în ecou. Am decis să mă implic. Am acceptat încercarea. Am simțit că acum era de datoria mea să răspund, în primul rând, ca medic, și în al doilea rând ca mamă și ca femeie. De aici, totul s-a schimbat.

Angelica a rămas o frumoasă amintire nu numai în sufletul meu, dar a creat atât de multă bucurie în inima colectivului nostru de la Canyon Lake Dental, cât și în inima echipei de intervenție de la departamentul de Cardiologie. Intervenția chirurgicală pe cord deschis a fost cu succes. Angelica a ales viața !!!

Fiecare dintre noi are dreptul la viață. În ciuda eforturilor aproape inumane, Angelica a pierdut contactul cu copiii, dar nu a pierdut niciun moment speranța că undeva în viitor acest sacrificiu a meritat și că va fi reunită cu ei. Angelica a devenit mai mult decât un pacient. Personalitatea ei vibrantă a revenit la viață! Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a explica această experiență. Am simțit atât de multe emoții ca ființă umană, apoi ca stomatolog.

Comentează