Taberele creștine, un prilej de fericire pentru copiii români-americani 

315
Tabără pentru copiii creștini în California
Tabără creștină, zona San Francisco

Toate gândurile adolescenților fug spre tabăra de vară creștină, pentru tineri, din această vară! Pe 21 iulie, vor merge împreună cu prietenii din California, Arizona și Canada la St. Nicholas Ranch, în zona San Francisco, unde vor avea un prilej de bucurie cu tinerii creștini americani, ne spune Sarah Lugoj de 11 ani. 

“Sfântul Nicolae” este o tabără organizată de membrii mai multor biserici ortodoxe și unde petreci un timp uimitor de circa o săptămână. Odată ajuns acolo, consilierii îți oferă o sticlă cu apă, deoarece verile în California devin foarte calde și îți arată unde este cabina unde vei locui. Acolo te așteaptă un pat supraetajat, unde este indicat numele tău. După ce ți-ai luat păturile și pernele, te întâlnești cu alți copii cu care te împrietenești și înveți regulile taberei.

De obicei, copiii de la St. Nicholas au de la opt până la optsprezece ani. Fiecare membru al cabinei își cântă propriile cântări, iar consilierii își aleg cântecele preferate. Una din activitățile nicidecum de ignorat este competiția celei mai curate cabine. La prânz, consilierii anunță care au fost primii trei câștigători, aceștia ajung să mănânce primii.

În fiecare dimineață și după-amiază, toată lumea pleacă afară, unde spunem rugăciuni și cântăm cântece creștine. După ce toată lumea se roagă în grup, meditezi de unul singur în câmp și te rogi în sinea ta. Avem câte o oră la dispoziție unde poți vizita orice locație din apropiere, cum ar fi stația de artă, unde poți să faci perne, să măsori o cravată, o cămașă și să faci o mulțime de meserii distractive, să mergi la piscină, să joci tenis sau să faci cumpărături.

Tabără pentru copiii creștini în California

În timpul liber poți să desenezi, să lecturezi sau să te odihnești. La sfârșitul fiecărei zile, fiecare merge într-o excursie la un lac. Copiii poartă haine tematice cum ar fi cele de la Disney, sau poartă o tematică occidentală. Ei urcă la o fermă unde îi așteaptă toate aceste activități distractive, cum ar fi dansul în pătrat, un mic carnaval și o poveste înspăimântătoare, dar amuzantă, pe care consilierii o compun. Cel mai frapant a fost noaptea neonului, care se organizează în ultima zi a taberei. Copiii se adună în jurul piscinei și dau o petrecere cu muzică și aleg tatuaje care sunt pictate pe față.

Tabăra “Sfântul Nicolae” are, de asemenea, o clasă religioasă ortodoxă în fiecare după-amiază. La sfârșitul săptămânii, toată lumea ajunge pe un deal pitoresc, acolo este o mănăstire foarte frumoasă, cu o grădină, unde fetele poartă rochii lungi, eșarfe pe cap și pantofi cu încheietură. Băieții poartă o cămașă cu mâneci lungi, cu pantaloni lungi și cu toc.

Eu și copiii din cabina mea ne-am împrietenit cu adevărat, pentru că am avut multe activități plăcute, am mers împreună la piscină, am luat micul dejun, prânzul și cina. Am stabilit conexiuni cu prietenii de rugăciune și ne-am rugat unul pentru celălalt, să fim puternici, sănătoși și să găsim mereu o lumină.

“Sfântul Nicolae” este cea mai bună tabără de vară pentru că  aici se învăță despre religia ortodoxă creștină, se petrece mult timp interacționând cu prietenii din cabină, este un timp de rugăciune în fiecare dimineață și după-amiază și, în ultima zi, se poate vizita o frumoasă mănăstire. Ultima dată am învățat cum să înot, să prind pește, și să țintesc cu arcul.

Abia aștept să merg pentru o săptămână, între 14-20 iulie la St. Nicholas Ranch în Dunlap, California. Se vor organiza sesiuni pentru toată perioada lunii iulie. Așa că dacă doriți să luați parte la această tabără pentru tinerii creștini, Johanna Duterte, Director pe Programe de Tineret de la Greek Orthodox Metropolis, San Francisco, vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Vă așteptăm! Email: [email protected] Website: www.gosfyouth.org

Sarah Lugoj, 10 ani, Irvine, CA

Comentează