Cel mai tânăr milionar român care calcă pe urme lui Zuckerberg și Musk

1742
Sebastian Dobrincu, Silicon Valley
Sebastian Dobrincu, Silicon Valley

Românul Sebastian Dobrincu este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Este unul dintre cei mai tineri milionari pe care Silicon Valley i-a dat vreodată. La doar 20 de ani, el a fost inclus în lista celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani, realizată de o celebră publicație, fiind și cea mai tânără prezență din acest clasament. 

S-a născut în București. Sebastian a fost pasionat de programare și tehnologie încă de la o vârstă fragedă. El a început să învețe despre ingineria software pe cont propriu la vârsta de 7 ani, iar în următorii 10 ani a continuat să își perfecționeze abilitățile în inginerie, scrie revista Forbes într-un material dedicat tânărului român. În adolescență, a construit biblioteci de diverse programe și servicii populare, iar talentul său l-a făcut să ajungă să realizeze produse folosite ulterior de giganți precum Facebook, Spotify, Facebook și TikTok. 

A fondat trei companii, care l-au făcut milionar, dar Sebastian nu s-a oprit aici. Când avea 17 ani, a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider pe social media. Platforma ajută brandurile, influențând agențiile și clienții individuali să

gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare, bazându-se pe o analiză a datelor statistice. Storyheap a avut un succes rapid încă de la lansare și a ajuns să aibă clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack și mulți alți jucători importanți din industrie. Pentru Dobrincu a început astfel o călătorie antreprenorială de succes. 

Sebastian Dobrincu, Silicon Valley

După Storyheap, el a dezvoltat alte două proiecte, Brandmates și Owlmetrics, cu scopul de a ajuta brandurile să folosească statistici pentru a-și crește prezența în social media, ceea ce duce la dezvoltarea afacerilor. Dobrincu le-a călcat pe urme unor lideri proeminenți din industria tehnologiei, precum Elon Musk și Larry Page.

El a intrat la Universitatea Stanford, unde urma să se specializeze în inginerie și inteligența artificială. Cu toate acestea, la fel ca Bill Gates sau Mark Zuckerberg, Dobrincu a decis să-și urmeze spiritul antreprenorial și să renunțe la facultate pentru a se concentra în întregime pe extinderea activităților sale.

Nu a durat mult timp ca Dobrincu să obțină recunoaștere în mass-media și printre celebritățile din Silicon Valley. Nu numai că a fost inclus de Forbes în ediția din 2019 a celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani, dar a fost și cel mai tânăr membru al grupului. 

„Performanțele profesionale pe care le-am realizat sunt rezultatul misiunii pe care am avut-o toată viața, aceea de a-mi folosi abilitățile pentru a face lumea mai bună”, zice omul de afaceri. În timp, Dobrincu a devenit o figură publică foarte talentată și speaker cunoscut la nivel mondial. A fost invitat să vorbească la conferințe din întreaga lume. Le-a povestit tinerilor antreprenori despre cum să reușească în lumea tehnologiei în ciuda unor obstacole precum vârsta, banii și timpul.

Mark Zuckerberg l-a recunoscut pe Sebastian Dobrincu ca unul dintre liderii lumii afacerilor din ingineria de software și l-a invitat să facă o vizită la sediul Facebook, doar pentru că „dorea să-l întâlnească” pe geniul de 20 de ani din industria tech. Fondatorul Facebook nu este singurul care a recunoscut, însă, talentele lui Dobrincu. Și șeful Apple, Tim Cook, l-a invitat pe tânărul român să viziteze sediul companiei din Cupertino pe când acesta avea doar 18 ani.

Vizita s-a dovedit a fi o încercare de recrutare a sa, Cook încercând să-l convingă să se alăture echipei de software la Apple. Sebastian a preferat, însă, să rămână independent și să-și urmeze propriile interese și idei de afaceri. „Prefer să încerc ceva nou care să satisfacă nevoile celorlalți decât ceva sigur și confortabil pentru mine”, a explicat Dobrincu. 

Comentează