O seară de conversație literară cu cei mai proeminenți scriitori româno-americani din New York

319
Carmen Firan, sursa: colecție personală

Institutul Cultural Român din NYC vă invită pe 18 aprilie la o seară de conversații literare alături de poetul Andrei Codrescu și invitații săi, scriitoarea româno-americană Carmen Firan și poeta americană, Sharon Mesmer.

Andrei Codrescu este născut la 20 decembrie 1946, este poet, romancier, eseist, scenarist și comentator româno-american la National Public Radio. El a obținut titlul Mac Curdy, fiind profesor de engleză la Universitatea de Stat din Louisiana din 1984 până la pensionarea sa în 2009. A obținut premiul Peabody pentru scnariul filmului Road Scholar, care a ajuns să-i facă pe oameni să plângă.

În 1989, s-a întors în România pentru a relata despre căderea regimului lui Ceaușescu pentru National Public Radio și ABC News, și a scris The Hole in the Flag: Povestea exilului despre revenire și revoluție. După această întoarcere, s-a reconectat cu poezia maiestuoasă a României și am început să scrie din nou în a treia limbă (germană și maghiară).

„Cu umor și har, înțelepciune și sensibilitate, Codrescu transformă locul obișnuit în într-un miracol. Lucrarea lui este un motiv de sărbătoare”. – Kay Boyle

„Andrei Codrescu trăiește și scrie la marginea imaginației sale. Este poet al speranței și al sfidării politice, al exaltării și exuberanței”. – Walter Bargen

Carmen Firan, sursa: colecție personală

Carmen Firan este născută la 29 noiembrie 1958 în Craiova, este poet, romancier, scriitor de povestiri, jurnalist și dramaturg, rezident în New York. A publicat douăzeci de cărți de poezie, romane, eseuri și povestiri scurte. Cărțile sale apar în numeroase traduceri, reviste literare și în diverse antologii din Franța, Israel, Suedia, Germania, Irlanda, Polonia, Canada, UK și S.U.A.

Cartea și publicațiile sale recente din Statele Unite includ: Interviuri și întâlniri. Carmen Firan în dialog și poezie cu Nina Cassian (Sheep Meadow Press), Inferno, Rock and Dew (Oaie Meadow Press), Cuvinte și carne (Editura Talisman), The Second Life (Columbia University Press), The Farce (Spuyten Duyvil Press), În cea mai frumoasă viață (edițiile umbrei) și primul moment după moarte (Writers Club Press).

Este membră a Centrului American PEN și a Societății Americane de Poezie, se ocupă de redacția revistei internaționale Interpoezia (New York). Ea este co-editor al revistei Naming the Nameless (o antologie a poeziei contemporane americane), Străin Acasă, poezie cu accent și Născută în Utopie (o antologie a poeziei moderne și contemporane românești).

Sharon Mesmer, sursa: writingpolishdiaspora.blogspot.com

Sharon Mesmer este născută în Chicago, Illinois, este poet polonez-american, scriitor de ficțiune, eseist și profesor pentru creații literare. Colecțiile ei de poezie sunt Bitch Diabetic Annoying (Combo Books, 2008), The Virgin Formica (Hanging Loose Press, 2008), Vertigo Seeks Affinities (chapbook, Belladonna Books, 2007), Al doilea bulevard (ABJ Press, Tokyo, 1997, publicat pentru a coincide cu un turneu în Japonia, sponsorizat de revista American Book Jam).

Colecțiile sale de ficțiune sunt Ma Vie à Yonago (Hachette Litteratures, Paris, în limba franceză, traduse de Daniel Bismuth, 2005), În timp obișnuit (Hanging Loose Press, 2005) și The Empty Quarter (Hanging Loose Press, 2005). Predă în programele universitare și postuniversitare ale Universității din New York și The New School. A trăit în Brooklyn, New York din 1988 și este o rudă îndepărtată a lui Franz Anton Mesmer, susținător al magnetismului animal (sau mesmerism) și Otto Messmer, animatorul american, cunoscut pentru producerea Felix Cat.

Organizatorii vă pregătesc un eveniment dedicat poeziei, presărat cu incitante conversații, la Institutul Cultural Român din inima Manhattan-ului. Rezervați-vă locul și luați parte la o seară specială!

Intrarea este liberă cu rezervare la acest link https://bit.ly/2VzWcHj

Mai multe detalii despre eveniment, urmăriți aici. 

www.facebook.com/RCINY | www.icr.ro

Comentează