„Inima mea e Moldova!”! Din Chicago, cu Ion Roga

597
Ion Roga, Chicago
Ion Roga, moderator/interpret în Chicago

Ion Roga este interpretul care nu își imaginează viața fără muzică, îndeosebi cea populară. S-a născut într-o familie unde muzica lăutărească a fost mereu auzită în casă și apreciată. Înainte de a ajunge în Chicago, Ion Roga nu a făcut o decizie ușoară, iar chiar dacă este departe de locurile natale, îi unește și îi predispune pe toți să petreacă o sărbătoare de suflet, relatează HORA in America.

Astfel, românii se delectează cu glasul și prezența lui, iar uneori, le curg lacrimile pentru că dorul este exprimat într-un mod cu totul deosebit. Pentru interpretul Ion Roga, muzica populară reflectă tradițiile și obiceiurile, consideră că doar prin ea poaye reda tot ceea ce este autentic românesc.

Atunci când cântă, își alină sufletul, iar portul național îi reprezintă dragostea față de neam. Oriunde nu s-ae afla, tânărul moldovean atrage după el tradițiile, folclorul, iar în Chicago se simte mult mai împlinit când știe să le promoveze cel mai bine la evenimentele organizate pentru comunitatea de moldoveni.

Potrivt lui, petrecerile din SUA sunt la fel de colorate ca și cele din Moldova, iar asta îi reușește printr-o prezență unică de artist îndrăgit de mulți moldoveni stabiliți cu traiul în Chicago. Cel mai memorabil festival cultural care a răsunat în acest oraș a fost ntitulat “Inima mea e Moldova”, și pe bună dreptate, aici s-au adunat sute de moldoveni să-și aducă aminte de casă. Ion se mândrește cu faptul că i-a reușit să aducă un colț de Moldova în SUA.

Ion Roga, Chicago

În afară de muzică, îi place să gătească, este un familist ideal și de Crăciun a frământat și a copt colacii. Nu trece nicio sărbătoare fără să-și demonstreze talentul și arta pentru bucatele tradiționale, iar hulubașii i-a dăruit primilor colindădori din Noul An, cărăra le-a urat un an cât mai roditor, plin de noi realizări, aspirații și speranțe. Ion Roga le pregătește tuturor o surpriză, pe care o ține, deocamdată, în secret până la vară.