Reforma imigrației pentru 11 milioane de refugiați în SUA va prinde culori în Congresul American

440
foto: adobe.stock.com

Administrația Biden este așteptată la sfârșitul acestei săptămâni să lanseze un proiect de lege privind reforma imigrației, informează NBC News.

Legea cu privire la cetățeni va reflecta prioritățile în materie de imigrație pe care președintele Joe Biden le-a dezvăluit în prima sa zi de mandat. Propunerea sa include o cale de cîștig pentru 11 milioane de imigranți fără acte, extinderea programului de ședere a refugiaților și presupune mai multe modificări la frontiera cu Mexic. Există protecții suplimentare care sunt luate în considerare în legislație, cum ar fi procesarea azilului în țările de origine pentru minori, beneficii extinse pentru imigranții calificați și eliminarea  regulii tarifelor publice.

În timp ce încercările anterioare de reformă masivă a imigrației au eșuat atât în ​​administrațiile republicane, cât și în cele democratice, Casa Albă a semnalat sprijinul pentru analizarea legislației pe bucăți.

Parlamentarii ar putea legaliza muncitorii agricoli imediat, și apoi se îndreaptă spre o revizuire mai expansivă. Principalul obiectiv, spun oficialii și avocații, este progresul.

Potrivit CBS News, Senatorul Robert Menendez din New Jersey, proovează această schimbare legislativă în Senat.

„Acest plan nu se referă doar la remedierea sistemului nostru de imigrație defectuos, ci și la construirea unuia mai bun, care să reunească familiile, să scoată comunitatea nedocumentată din umbră și să se îndrepte spre cetățenie, să apere drepturile omului, să abordeze cauzele profunde ale migrației și include o strategie inteligentă de securitate a frontierelor ”, a spus el într-un comunicat.

Comentează