Consulii onorifici din SUA ne urează un Crăciun Fericit! (partea II)

194
HORA in America alături de consulii onorifici
HORA in America alături de consulii onorifici

În acest an, HORA in America a primit felicitări și urări de bine de la consulii onorifici din SUA, pe care le împărtășim cu toți românii din America. Deși diaspora a fost captivă pandemiei Coronavirus, spiritul sărbătorilor de iarnă se resimte pentru că simțim cu toții românește dorul de casă și de tot ceea ce este mai sfânt! 

„Anul 2020, a fost, ca pentru toată lumea, un an care ne-a încercat răbdarea şi care ne-a făcut să compromitem în domenii în care, înainte, nu eram nici dornici şi nici obligaţi să acceptăm compromisul. În mod interesant, majoritatea lumii s-a încadrat în restricţiile de COVID care au dominat anul 2020. Rezultatele, însă, nu au fost nici pe departe cele scontate şi în toamna am luat-o de la capăt.

Singura ştire îmbucurătoare şi singura ştire care va rezolva criza epidemică, a fost anunţul începutului de campanie de vaccinare împotriva virusului. Era, de fapt, singura soluţie realistă pentru aceasta pandemie. Deci, sfârşim anul pe o notă de lumină şi optimism pentru un promiţător 2021. 

Spre dezamăgirea tuturor, pentru prima dată în 20 de ani, Recepţia pentru Ziua Naţională a României, în Philadelphia, nu se poate organiza. Această tradiţie de două decenii, n-a fost niciodată întreruptă, dar, din păcate, virusul ne-a învins şi de Ziua Naţională. Este un eveniment pe care Românii (şi nu numai ei) din Pennsylvania, New Jersey şi Delaware îl aşteptau cu interes şi voie bună în fiecare an. Participarea era întotdeauna în jur de 200 – 250 de persoane. Vom relua tradiţia la anul, pe aceeaşi dată, dar vom petrece de zece ori mai tare!

E prima dată în viaţă când mă bucur sincer de sfârşitul unui an. Altfel, eram mai rezervat în noaptea de An Nou, fiindcă ştiam că în patru luni urma îmbătrânirea cu încă un an. Acest an, însă, a fost atâta de prost din cauza pandemiei, protestelor violențe de stradă şi a campaniei electorale americane foarte aprigă, încât mă bucur să îl scot din calendarul vieţii. 2021 se conturează a fi anul bucuriilor.

Vom scăpa de COVID, vom putea să ne întoarcem la restaurante, cafenele, parcuri de distracţii, să călătorim fără măşti şi fără restricţii. Bursa este la nivel record şi şomajul este în descreştere constantă, deci atât americanii, cât şi europenii vor găsi locuri de muncă şi societatea va fi restabilită, probabil, undeva, prin primăvară, când majoritatea populaţiilor americane şi europene vor fi vaccinate. Pare o veşnicie, dar considerând că durează ani să cercetezi şi să produci un vaccin, vaccinul actual este un record istoric şi cu binemeritate aplauze pentru administraţia americană.

Consulii onorifici din SUA ne urează LA MULȚI ANI! (Partea I)

În acest context optimist pentru 2021, să-l gonim pe 2020 și să îl sărbătorim pe 2021 cu șampanie și voie bună! Doresc tuturor românilor din diasporă, din țară și din teritoriul de peste Prut, un 2021 sănătos, prosper și plin de bucurii care ne-au lipsit în 2020″!  George P. Sfedu, Consul Onorific al României în Pennsylvania

„Cu siguranță, anul 2020 nu a fost unul bun nici pentru românii din America, nici pentru cei de-acasă, nici pentru întreaga omenire. Pandemia a creat o stare generală de apatie, de neliniște și de scepticism în toate aspectele vieții. Îmi doresc ca acest an să treacă cât mai repede, iar Noul An 2021 să ne readucă încrederea în noi înșine, liniștea și pacea. Toate acestea, însă, vor fi posibile numai dacă ne vom ruga în permanență Domnului și numai dacă vom reîncepe a ne conduce viața potrivit învățăturilor Lui.

HORA in America alături de consulii onorifici din SUA

Pentru a răzbi, pentru a ne face viața mai frumoasă, noi, romanii, trebuie să ne lepădăm de ură, de orgolii, de dușmănie, de răzbunare, și de toate celelalte păcate. Numai curățindu-ne sufletele, devenind mai buni, mai înțelegători, și numai, unindu-ne în credința noastră creștină, vom izbuti și vom fi cu adevărat fericiți. Așa să ne ajute Dumnezeu. Anton Samoilă, Consul Onorific al României în Florida

Anul acesta nu ne-a permis să avem mai multe activități legate de comunitatea românească.  Americanii am fost absorbiți de acest an electoral învolburat și am fost dărâmați de pandemia care a oprit motorul social. De la alegerile din 1990 din România, nu am mai văzut atâta patimă și energie îngropată în procesul electoral american la care și românii americani au participat cu toată implicarea. Și încă pare să nu se mai termine.

Ca și americanii, românii sunt împărțiți între cele două tabere, Democrații și Republicanii. Patosul și stridența care au pus-o în susținerea propriilor candidați au fost specific românești. Sper, alături de toți conaționalii noștri, că 2021 va fi anul în care vom reveni pe făgașul normal al lucrurilor și vom considera 2020 un coșmar din care am ieșit cu bine și din care am învățat cât în zece ani de trăire normală. Darius Gazinschi, Consulul Onorific al României în statul Georgia

Vă invităm să citiți revistele HORA in America cu un abonament tipar

Comentează