Un cuplu de moldoveni simpatici la „SunnySide”, NBC

326
Foto: Cristian Coldea, Coldea Productions, Ma Vie en Blonde Films, #afalconsreckonproduction
Foto: Cristian Coldea, Coldea Productions, Ma Vie en Blonde Films, #afalconsreckonproduction

Nu ştiu cum de i-a trecut prin cap sau prin ce complexitate a imaginaţiei un scenarist american a creat un personaj pentru un serial de comedie originar dintr-o zonă despre care americanii nu ştiu prea multe, Moldova. Prima dată când am citit scenele pentru proba de filmare am fost chiar uimit cât de coerent (şi cu umor) a fost creat personajul, într-o lume creativă care e de multe ori bazată pe şabloane. Apoi am aflat că unul dintre creatorii serialului care este şi vedeta distribuţiei, Kal Penn, a filmat în România, s-a îndrăgostit de mănele şi s-a distrat la glumele…cu moldoveni! 

Deci aşa s-a născut “Drazen Barbu”, simpaticul moldovean din serialul “Sunnyside” care a rulat timp de un sezon pe canalul NBC. M-am bucurat evident când mi-a fost oferit rolul, pentru că nu am mai fost într-un sitcom şi am ştiut că o să fie o experienţă inedită. Pentru că fiind vorba de comedie şi fiind într-o distribuţie cu mulţi actori tineri care sunt şi comici în show-uri live, am avut parte de o voie bună ieşită din comun la filmări. Ceea ce, sper, s-a resimţit din plin şi în hohotele de râs ale telespectatorilor.

“Sunnyside” a fost unul dintre acele rare seriale cu o distribuție diversă şi pestriţă, şi cu o echipă creativă multiculturală, parte a unui val de schimbări care permează industria de divertisment. Şi mi-a crescut inima când în această varietate de caractere a fost inclusă şi soţia personajului, o moldoveancă hotărâtă, interpretată de actriţa de origine română Geannina Toaxen. Am fost primul cuplu de actori de origine română în roluri principale într-un serial de comedie american! Un succes pentru grupul de RoHo #RomaniansInHollywood, care s-a extins în ultimul timp şi are un real entuziasm de a crea şi a se impune artistic.

După ce primul sezon “Sunnyside” a fost difuzat, a sosit pandemia. Industria de film şi televiziune a fost puternic afectată, s-au pierdut finanţări şi multe seriale au ieşit din producţie. Din păcate, “Sunnyside” a fost unul dintre ele. Asta nu înseamnă că telespectatorii nu pot să-l urmărească în spaţiul digital pentru că serialul este streaming pe platforma PEACOCK a concernului NBC Universal, lansată de curând. Vizionare plăcută!

Tudor Petruț, regizor, actor, Los Angeles

Comentează