Fabrica de Staruri cu DIBO

434
Dima Botnaru, artist
Dima Botnaru, artist

Dima Botnaru s-a născut și copilărit în Chișinău. La școală a făcut muzică, dar și 12 ani de handbal. Este cunoscut interpret sub pseudonimul Dibo, care a devenit popular în urma participării la concursul televizat Fabrica de Staruri, ediția I. Și-a urmat studiile la drept, dar paralel a lansat un album și câteva colaborări cu artiștii autohtoni. De 8 ani locuiește în Miami, și recent a lansat o nouă piesă “Banii Conduc Lumea”, urmat de un videoclip filmat în 24 de ore. 

Eram în clasa a opta când colegii de clasă discutau despre concertele de la Fabrica de Staruri; așa l-am descoperit pe Dibo. Un băiat talentat care scria versuri și muzică. Piesa Mama și acum este una din preferatele mele. A devenit la scurt timp popular pentru că făcea un altfel de rap. De atunci au trecut 10 ani, iar drumul l-a dus departe de casă, iar în Miami continuă să-și trăiască visul. 

Copilărie. M-am născut și am copilărit în Chișinău. Am avut o copilărie bună cu multe momente frumoase. Părinții m-au ocrotit, au avut grijă cum au putut și mi-au oferit mai mult decât și-ar fi dorit un copil de vârsta mea, am avut cam tot ce-am visat. Am fost un copil obraznic și neascultător; într-o vară mi-am fracturat mâna stângă și mi-am petrecut aproape toată vacanța în spital; în prima zi când am ieșit din spital, am mers afară să jucăm „cazacii și razboinicii„; în timpul jocului mi-am fracturat și cealaltă mână, iar a doua zi eram deja cu ambele mâini în ghips. Au fost și foarte multe momente pozitive. Încă din timpul școlii am îndrăgit muzica, am cântat la pian și făcut 12 ani de handbal. 

Fabrica de Staruri. Nu am cum să uit acele momente; Fabrica de staruri era ca o școală unde trebuia să concurezi, să te prezinți în fața unui auditoriu. Deseori îmi amintesc de Fabrica de Staruri, mai ales când ascult cântecele colegilor mei. Lecțiile predate de profesori a fost oportunitatea primită de la proiect.

Participarea la acest show televizat a fost una spontană; prietenii au fost cei care  mi-au sugerat pentru că știau că eu scriu poezii; au auzit că se va organiza acest proiect după o franchise olandeză și totul avea să fie la nivel înalt. După finisarea proiectului eram deja recunoscut și mulți făceau poze, am lansat primul meu album, urmat de un videoclip, și câteva colaborări cu alți artiști. 

Dima Botnaru, artist

Visul American. Prima dată am venit cu programul Work and Travel când eram student în anul al patrulea la facultatea de drept. Los Angeles a fost primul oraș vizitat și din acel moment, sunt îndrăgostit de această țară plină de oportunități, iar America este un vis pe care îl trăiesc, dar ca orice imigrant am avut și multe dificultăți. Am visat să locuiesc în Miami mai aproape de ocean și cu clima caldă.  

Viitor. Toți acești ani am continuat să scriu și să înregistrez piese noi. Muzica a rămas un hobby care îmi place mult. Am creat un studiou acasă și paralel mă ocup cu montarea de video/foto. Recent am lansat un video clip filmat în 24 de ore în Miami.  

Doina Calcea

Accesați ediția online Nr. 18 HORA in America gratuit aici!

Comentează