O pasiune obsesivă, care-ți cucerește gândurile și inima

179
Angelika Vee, interpretă
Angelika Vee, interpretă

Angelika Vee este o cântăreață şi compozitoare din Republica Moldova, stabilită de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii în orașul Nashville, Tennessee. A fost descoperită pe Youtube, iar asta a generat un contract de publishing cu „Warner Chappell”, o diviziune a casei de discuri americane Warner Music Group, care include artiști precum Bruno Mars, Dr Dre, George Michael, Kendrick Lamar, Lil Wayne, Lizzo sau Madonna. 

Angelika a colaborat cu mari producători din industria muzicală pentru proiectul solo, dar și în calitate de compozitoare pentru mulţi artişti internaţionali: Lena Katina fosta solistă din Tatu, Morgan Page, Nora en Pure, Tal, StadiumX, Lika Morgan, Julie Bergan, Breathe Carolina, David Solano, Joachim Garraud, Kylian Mash, Leighton Meester, Sergio Galoyan, Nalaya Brown, Dinka, Brian Matrix, Alexandra Stan, Sasha Lopez, Andrew Rayel. Piesele sale s-au ridicat în topul Billboard Dance Chart, iar pe Youtube are peste 10 milioane de vizualizări. 

În 2019 a devenit mămică, are un băiețel, iar noul statut a motivat-o să creeze albumul instrumental la pian „Sweet Lullabies” lansat anul acesta de ziua internațională a femeilor. Albumul cuprinde 12 cântece de leagăn, atât piese proprii, cât și melodii tradiționale clasice. Toate încasările din vânzările de album pentru luna martie, au fost donate familiilor afectate de tornada din Nashville, Tennessee.

În carantină a lansat videoclipul piesei „Wild Heart” filmat chiar în propriul studiou. „Din punct de vedere muzical, „Wild Heart” este un cântec pop cu influențe R&B și elemente clasice. Versurile piesei sunt inspirate de o pasiune obsesivă, care-ți cucerește gândurile și inima. O dragoste în care nu există hotare, nu există limite, iar celălalt devine un fel de drog pentru tine”, spune ea.

Doina Calcea: Ai dispărut pentru o perioada din vizorul public. Ce te-a determinat să faci un repaus de la social media?

Angelika Vee: Da, într-adevăr am luat o mică pauză. Mi-am dorit să savurez din plin schimbările  frumoase din viața mea personală și am considerat că anumite aspecte sunt prea intime pentru a fi distribuite în mediul online.

D.C: Ai devenit mămică. Cum te descurci cu rolul de părinte și cum este să fii mămică de băiat? 

A.V: Da, sunt mămica unui băiețel minunat și isteț. Sunt cea mai fericită că acest suflețel m-a ales să-i fiu eu mamă. Sincer, nici nu știu care este diferența dintre a fi mămică de băiat sau de fată, pot să spun doar că acest nou titlu din viața mea m-a îmbogățit cu cel mai frumos, mai important, măreț și pur sentiment pe care l-am trăit vreodată. Cred că mă descurc în noul rol,  mai mult sau mai puțin, dar ca orice mămică care trăiește această experiență pentru prima oară, mă întreb dacă fac anumite lucruri bine sau corect. Există și momente grele bineînțeles, ca în viața fiecăruia, dar această dragoste frumoasă mă face să depășesc orice dificultate. 

Angelika Vee, interpretă

D.C: Cum s-a schimbat stilul muzical după naștere? 

A.V: Sincer, cred că s-a schimbat. Am revenit mai mult la stilul pop cu influențe R&B, chiar dacă am activat timp de câțiva ani și am colaborat cu mulți DJ din sfera muzicii electronice internaționale. Muzica pop/rnb este de fapt genul care mă reprezintă cel mai mult și în care mă simt în largul meu, iar de ceva timp mă ocup chiar și de producția pieselor pe care le lansez. Nu pot să spun că de acum încolo voi face doar asta, dar momentan îmi place să descopăr și această nouă latură a mea de “producător.” 

D.C: Ce ai făcut în timpul carantinei? Și cum te-a afectat toată această situație de pandemie? Cum crezi că vor fi reluate concertele și când o să te putem asculta live?

A.V: În carantină am stat mult  în studioul de înregistrări. Mi-am construit un mini studio de înregistrări la mine acasă în Nashville și mă consider foarte norocoasă  pentru faptul că pot să-mi petrec timpul ca și până la perioada de carantină, creând muzica nouă și lucrând la diverse proiecte.  Pandemia prin care trecem cu siguranță ne-a afectat pe toți. Eu sunt tristă că din cauza multor schimbări mulți dintre noi trecem printr-o perioada dificilă, atât financiară cât și emoțională. Artiștii, probabil, vor fi ultimii care își vor relua activitățile, deoarece show-urile și concertele nu sunt solicitate momentan din cauza pandemiei și a distanțării sociale. Eu încerc însă să-mi canalizez energia mai mult pe songwriting și înregistrarea unui material nou!  

D.C: În martie ai lansat album instrumental la pian „Sweet Lullabies”. Poți să ne povestești despre acest album. De ce această denumire și ce te-a inspirat pentru crearea acestuia?

A.V: Albumul a pornit din câteva improvizații la pian pe care le cântam micuțului meu din primele zile de viață. Cu siguranță a fost inspirat de nașterea acestuia. Muzica pe care o lansez reprezintă de obicei trăirile, emoțiile și experiențele prin care trec. Am citit mult în timpul sarcinii cum că muzica clasică și cea de pian e foarte benefică bebelușilor din multe puncte de vedere (chiar dacă este ascultată în timpul sarcinii), așa că mi-am dorit să creez ceva simplu, frumos, calmant  și gingaș pentru toata mămicile care trec prin tot felul de emoții la începutul acestui drum și bineînțeles pentru bebelușii lor în speranța că și ei se vor bucura de aceste piese de leagăn. Titlul e unul simplu, pur și simplu așa mi-a venit în minte și nu am stat să mă gândesc  prea mult.   

Angelika Vee

D.C: Recent, ai lansat videoclipul piesei „Wild Heart”. Ce alte noutăți ai pe plan muzical?

A.V: “Wild Heart” este o compoziție și producție proprie. Sunt foarte fericită că publicul apreciază și are un feedback pozitiv referitor la materialul nou. Pregătesc câteva single-uri noi,  pe care le veți putea asculta foarte curand. Piesele vor fi lansate pe pagina mea de Spotify @AngelikaVee  și pe toate rețelele de socializare. 

Descarcă revista HORA online sau abonează-te aici 

Comentează