Doi și jumătate români în serialul „Sunnyside” de pe NBC

531
Tudor Petruț alături de actorii din serialul Sunnyside
Tudor Petruț alături de actorii din serialul Sunnyside

LOS ANGELES | Tudor Petruț|  Acum mulți ani, într-o emisiune cu Radu Micu la Radio România-Timișoara, raspundeam neconvingător la întrebarea ce fac românii din Hollywood. Care români în Hollywood? De atunci, surprinzător, situația s-a schimbat și astăzi sunt mai bine de 60 de artiști de origine română in grupul RoHo (#RomaniansInHollywood), o gașcă plina de talent și entuziasm.

Cu toate că ne-am diversificat, mai ales ca vârstă, de puține ori am avut ocazia să apărem în pelicule împreună. A fost în premieră, la vremea aceea când am fost în aceeași reclamă cu moldoveanul Boris Krutonog. Foarte puține din personajele scrise, în seriale de televiziune sau filme, sunt români. De obicei, în descriere, caracterele sunt din estul Europei. Așa avem ocazia să fim chemați și să ajungem la audiții. Asta nu înseamnă mai nimica pentru casting, la fel cum dacă este specificat că personajul e “român” nu înseamnă că unul dintre noi o sa fie distribuit.

Agențiile de casting au o idee foarte vagă despre etniile est-europene și pentru agenți toți suntem, în general, cam la fel. Când am dat probe pentru un serial TV cu personaje “românești”, m-am întâlnit cu Dan Istrate. Bineînțeles că niciunul nu am fost distribuit, ci un armean. Am multe povesti pe același calapod.

La probele din studio pentru “Sunnyside”, am fost împreună cu Greg Tuculescu. Eu am fost cel norocos și am ajuns să fiu sociabilul personaj “moldovean” în recentul sitcon de pe canalul NBC. La următoarele probe pentru câteva personaje românești au fost chemați și colegii noștri, Maddie Năstase și Tudor Munteanu. În locul lor au fost distribuiți o canadiană și un lituanian. Așa că am chiuit de bucurie când în episodul trei am întâmpinat-o cu căldură pe prietena noastra, Giannina Toaxen, actriță de origine română, care a devenit pe loc soțioara mea de pe micul ecran. Ca niciodată, eram doi români în studioul 28 de la Universal Studios!

Tudor Petruț alături de actorii din serialul Sunnyside

Povestea nu se termină aici. Unul dintre celelalte personaje principale în “Sunnyside” este tot “moldovean”. Kal Penn, vedetă, și unul dintre scenariștii serialului, are ce are cu moldovenii! Moses Storm, care este bine cunoscut ca un comediant de succes, îl joacă pe Brady (pe care, de fapt, îl cheamă Bojan), și de care personajul meu, Drazen Barbu (nu noi am ales numele noastre românești), râde mereu cu gura până la urechi. Dar nu asta este important. Moses și-a comandat fișa genetică și a descoperit cu stupoare că este 40% moldovean, cu o parte din familie, emigrată din Basarabia! 

Astfel, în premiera mondiala, numărul de actori de origine română prezenți în același timp pe platou, în același serial, și deci pe micul ecran, a ajuns la doi și jumătate. Un record absolut! Dacă vreți să-i vedeți în persoană pe “moldovenii” simpatici, toate episoadele sunt deja pe nbc.com și pe Hulu. Vizionare plăcută!

Download our FREE online magazine HERE (January Edition 2020) and our PRINTED magazine for 10$

Comentează