Orașul Sibiu s-a înfrățit cu Durham, un oraș din Carolina de Nord

336
Primarul Astrid Fodor și primarul Steven Schewel, au semnat o înțelegere de cooperare
Primarul Astrid Fodor și primarul Steven Schewel, au semnat o înțelegere de cooperare

Orașul Sibiu s-a înfrățit cu Durham, un oraș din Carolina de Nord. O delegație din Sibiu, condusă de primarul Astrid Fodor, s-a aflat în perioada 12-17 septembrie în Statele Unite ale Americii, pentru a semna înțelegerea de cooperare și înfrățire, potrivit paginii oficiale a instituției. 

Semnarea înțelegerii de cooperare a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local din Durham în prezența conducerii Primăriei, a reprezentanților comunității românești din Durham și a prietenilor americani, pe care Sibiul și i-a făcut deja în orașul din Carolina de Nord. Primarul Astrid Fodor a prezentat Sibiul pe scurt, rezumând caracterul și reușitele orașului, ilustrate prin fotografii din Sibiu care au rulat pe ecranele sălii de consiliu.

“Am fost primiți foarte bine de administrația din Durham, ușile fiindu-ne deschise pentru a cunoaște instituții și departamente omoloage din orașul cu care ne-am înfrățit. Este un semn bun, că acest parteneriat are condițiile să fie activ prin schimburi și proiecte, nu doar pe hârtie. Aceeași deschidere pentru schimburi o are și Sibiul. Importantă și caldă a fost și întâlnirea cu românii din Durham care, chiar dacă sunt departe de țară, își doresc să păstreze legătura, iar înfrățirea cu Sibiul este o ocazie bună pentru aceștia să se implice în proiecte de care să beneficiem cu toții. Am luat contact și vom continua colaborarea cu această comunitate sufletistă,” a conchis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Comentează