Celebrități din Los Angeles în Enciclopedia „Românii din California”

823
Diana Angelson

DIANA ANGELSON (actriță, regizoare) – este născută pe 20 noiembrie 1985, Ploiești, Prahova). Urmează cursuri la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie – UNATC și ale Universității din București, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Franceza Litere. Bursieră la Academia de Teatru–Stella Adler, Hollywood, California, Statele Unite.

A lucrat actriță de teatru în Los Angeles. A reușit să-și construiască o carieră impresionantă în California, unde și-a întâlnit și iubirea vieții, pe Daniel Anghelcev, un tânăr absolvent al facultăților de Informatică și Științe Economice și care a emigrat în aceeași perioadă în Statele Unite. Cei doi s-au căsătorit în lăcașul de cult cel mai drag inimii actriței, Biserica Sfânta Treime, îndeplinind în acest fel, un mare vis al tinerei – acela de a fi unită în taina cununiei de către Preotul Duhovnic, Constantin Alecse. De atunci, actrița și soțul ei, au devenit membri activi ai Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din Los Angeles.

Filme: Cei doi au reusit să scrie, să regizeze și să producă filme, începând cu 2012. Primul film a fost „Dracula: The Impaler”, urmat de „Armenia, My Love…”, 2015 – un film în care Diana a debutat regizoral și care a comemorat 100 de ani de la Genocidul Armenesc. Filmul a avut un succes imens, fiind omagiat de Los Angeles Times și inclus în Asociația Aurora din Armenia, al cărei președinte de onoare este George Clooney.

În 2017, Diana și Daniel au lansat „The Second Coming of Christ”, „A doua venire a lui Hristos”, un film care a fost binecuvântat de Papa Francisco, cei doi fiind invitați în audiență, la Vatican. În adresa papală, Sanctitatea Sa a menționat genocidul armenesc și a primit în dar un DVD cu filmul „Armenia, My Love”, urmând ca „The Second Coming of Christ” să apară în ziarul oficial al Vaticanului, menționându-l pe Daniel Anghelcev în debut regizoral și pe Diana Angelson, ca actriță principală și scriitoare/producătoare.

Diana a continuat șirul filmelor închinate creștinității, cu o producție dedicată vieții de sacrificiu a Părintelui Constantin Alecse, intitulată „Immigrant Priest”, care și-a început filmările în satul natal al Sfinției sale, Dambroca, jud. Buzău. În filmul „Auschwitz”, Diana a dat voce unei supraviețuitoare de la Auschwitz, Agnes Kun, într-o producție a lui Steven Spielberg. „Auschwitz (2015)” este producția oficială a muzeului cu același nume și rulează pentru toți vizitatorii, având vocea Dianei în fundal.

În Los Angeles, Diana a jucat în peste 55 de producții de teatru (Cehov, Lorca, Shakespeare, O’Neill), precum și în diverse alte filme, cum ar fi: „Ghost Rider”; „Blue Line”; „Glenn, George and I”; „La Vie du Roger Pereira”;”Caravaggio and My Mother the Pope” (2018); „Inferno Borgia Mistress” as Diana Busuioc; „Blue Line” (2017); „Immigrant Priest” (2016 – TV Series); „All I Want for Christmas” (2014 – TV Movie); „InSight” (2011); „ER Nurse”; „Secretos” (2009 – TV Series); „The Bo-Bo & Skippy Show” (2009 – TV Series); „Audience Woman”; „CSI: Crime Scene Investigation – Hard Evidence” (2007); „Girlfriend” (2007 – voice, as Diana Busuioc); „12 corazones” (TV Series); „America”; „Amen” (2002 – Catholic Woman/uncredited). Filme în producție: Următoarele filme ale caror scenarii le-a scris și care sunt în productie, sunt „Mama Anna”, „Le Plus Bel Homme du Monde: La Vie cu Roger Pereira” și „Road of Love”, un film despre eroul național Traian Popovici, care a salvat 20.000 de evrei în al doilea război mondial.

Diana Angelson

Teatru: În 2019, Diana a scris prima ei piesă de teatru, „Mars Odyssey”, cu care va începe un turneu internațional în Octombrie. Alte activități: profesoară licențiată în teologie ortodoxă, licențiată în litere și limba și literatura franceză. Mai multe detalii despre producțiile sale: Writer (9 credits); Producer (5 credits); Director (5 credits); Sound department (2 credits); Self (2 credits).

Premii și distincții: International Christian Film Festival – Best Actress: Feature Film – The Second Coming of Christ (2018); United International Film Festival (Best Leading Actress – The Second Coming of Christ (2018); Honor of the 100 Lives Foundation (2016).

CONTRIBUȚII: Actriță, regizoare și scriitoare, Diana este un nume promițător în domeniul filmului. Familia Angelson a deschis o companie de producție de film, precum și o companie online, un concept inovator, care a devenit una din cele mai căutate companii online-IT din Los Angeles.

Autori: Dan Fornade, Constantin Alecse

Comentează