O CASĂ DE VIS înseamnă să găsești și un agent pasionat de afacerile imobiliare

492
Tatiana Sidorova, alături de familia sa
Tatiana Sidorova, Orlando

NATALIA GHILAȘCU | FLORIDA | Fiecare casă pe care o cumperi devine parte a ceea ce ești și a amintirilor care vor rămâne pe tot parcursul vieții. Tatiana Sidorova, care de 11 ani activează în afacerile de real estate din Florida, înțelege bine emoțiile clienților săi. A devenit faimoasă prin aura sa de ambasadoare “Love is Kind” și a obținut diverse titluri de onoare la concursurile internaționale de frumusețe, printre care Mrs. Florida 2016, Mrs Globe 2018.

În cel de-al doilea rol, de agent imobiliar, se simte la fel de fericită și mereu plină de idei.  Îi place la nebunie afacerile imobiliare, care au devenit parte din viața sa de acum 11 ani. Continuă să călătorească, să defileze în cele mai strălucitoare rochii de gală și să  trăiască cele mai puternice amintiri în SUA.

Calitățile de negociere și de promovare în vânzări le-a descoperit când vindea costume pentru bărbați. Se întâmpla într-un butic de haine din Florida, unde tot mai mulți clienți din afacerile imobiliare o îndemnau să-și schimbe domeniul de activitate. De obicei, clienții ei plecau din magazin nu cu un costum de gală, dar cu zece, își aduce aminte Tatiana cu bucurie de acele vremuri, când era la început de carieră.

A început afacerea în Real Estate cu “timeshare”, mai apoi a înțeles că economia americană se afla în declin, iar acum 11 ani, era foarte profitabil să asiști clienții pentru diverse oportunități de chirie în blocuri și apartamente.

Într-un timp scurt, a adunat o investiție mică și a procurat prima casă pentru re-vânzare (flipping business). Astăzi vinde nu doar imobile, dar cumpără și vinde afaceri, restaurante, stații de alimentare, etc. Cu banii acumulați, a renovat prima sa casă și a vândut-o la un preț aproape dublu, și așa a înțeles piața de vânzări de case. Au urmat șase ani de investiții în case similare, îi plăcea mult să le renoveze. Uneori, era nevoită, cu copiii în brațe, să meargă la cumpărături și negocia zilnic cu contractorii de construcții să îi ofere cel mai bun preț.

Afacerea imobiliară a ajutat-o să ofere servicii de marketing pentru diverse companii americane din Florida, în special să promoveze produsele acestora pe rețelele social media. Promovarea ascunsă și cea direcționată către clienți nu mai era o problemă, iar aceste abilități o ajută azi în vânzarea caselor remodelate.

În rolul de agent imobiliar, trebuie să fii foarte ageră și descurcăreață, iar cele mai importante sunt relațiile cu alți agenți, cu clienții pe care i-ai ajutat să cumpere case, cu publicul larg, unde trebuie să te faci prezentă de fiecare dată când se ivește o ocazie, ne spune Tatiana Sidorova din experiența învățată în acest tip de afaceri.

Este invitată la diverse evenimente de caritate, și a participat la diverse show-uri, evenimente ale celebrităților, concursuri internaționale, astfel, relațiile cu publicul a devenit un atu și și-am dezvoltat relații frumoase cu designeri, oameni de afaceri, cultură, etc. Potrivit ei, aceste performanțe și titluri i-au deschis multe uși pentru a deveni populară în cercurile de business.

“Răbdarea este o calitate foarte necesară pentru a reuși în acest tip de afaceri. Clienții nu vin ușor, iar competiția între realtori este foarte agresivă. Trebuie să fii orientat pe oameni și să fii profesională, pentru că nu este o muncă ușoară. Dacă nu vinzi, nu ai cu ce să exiști. Uneori, clientul poate să ia o decizie de la trei luni la un an, poate să dispară, iar tot timpul investit s-a irosit”.

Tatiana se trezește la ora 5 dimineața, clienții din Europa pot să o contacteze devreme ca să afle informații despre case, de aceea, a învățat să fie proactivă, organizată și foarte planificată. Trebuie să fii un bun expert în geografie, în sociologie, să cunoști bine avantajele regiunii unde se vinde o casă, ne spune tânăra.

Tatiana Sidorova, Real Estate Business

“Este o profesie care te ajută mereu să înveți, pentru că se schimbă nuanțele contractelor, legislația, etc. Îmi plac evenimentele unde agenții internaționali se întâlnesc și discută despre specificul afacerilor din diverse țări, pentru că în Orlando, avem mulți turiști și investitori străini, motivați să-și aducă banii în SUA”.

Când reprezinți clientul, trebuie să știi bine ce își dorește, ca să îl ajuți să-și îndeplinească visul, acela de a se vedea într-o casă de milioane, sau în casa unde va locui aproape toată viața sa, casa fiind locul unde te regăsești și te simți fericit. Mulți doresc case bogate, dar la fața locului înțeleg că e prea scumpă pentru buzunarul lor.

“Nu mă bazez doar pe casele de milioane, pentru că, în final, contează relația pe care o ai cu fiecare client, care te va recomanda altor persoane. Uneori există obstacole pe care le întâmpină, de cele mai multe ori, financiare. Mi-a plăcut să lucrez cu celebrități, pictori, modele, etc”.

Tatiana Sidorova, alături de familia sa

De cele mai dese ori, Tatiana procură casele cu bani gheață, dar s-a întâmplat și să se împrumute de la bancă, în special când are nevoie de bani pentru un termen scurt. Caută proprietăți distruse și ieftine, dar se străduie ca aceste locații să fie atractive.

“Deja pot analiza de la prima vedere cât m-ar costa să reconstruiesc o casă. Am renovat multe case distruse, de aceea, trebuie să fii foarte realistic, căci trebuie să o vinzi repede și să nu-ți risipești banii. Mulți au această pasiune și abilități de negociere, dar, uneori, trebuie să și cedezi”.

Există multe tipuri de împrumuturi pentru case, dar majoritatea investițiilor le face în cash. Găsește investitori care sunt interesați să cumpere case în Orlando. Analizează împreună costurile, clientul poate să o cumpere cu propriii săi banii, imediat după renovare, astfel, fiind asigurată că investițiile nu sunt irosite. Cea mai lungă perioadă de vânzare a unei case a durat o lună, iar clienții săi nici nu bănuiau că o proprietate distrusă poate fi transformată într-o casă de vis.       

Orlando a devenit o locație foarte populară pentru turiști, care petrec multe vacanțe aici. Deseori, ei cumpără case și le arendează imediat pe un termen îndelungat. De la 30 mii de dolari în sus ar fi cel mai ieftin apartament pe care îl poate cumpăra și apoi remodela un investitor, iar de la minimum 70 mii dolari poți să cumperi cea mai ieftină casă, care necesită restaurare în Orlando.

Natalia Ghilașcu

Comentează