Enciclopedia „Românii din California” va fi lansată pe 16 iunie în Los Angeles

541

Duminica, 16 iunie, la Los Angeles, va avea loc un eveniment de exceptie: lansarea Enciclopediei Românii din California. Evenimentul coincide cu sărbătorirea a 80 de ani de la înființarea bisericii. Vor fi prezente personalități de marcă, iar oaspeții vor viziona o proiecție de film pe tema: Personalități TOP 100 Români din California.

Profesorul Dan Fornade, autorul Enciclopediei „Românii din California”, e o figură cunoscută a Exilului și a Diasporei, este un istoriograf prodigios al emigrației românești, profesor, lexicograf, editor și ziarist, care și-a dedicat viața culturii românilor din afara granițelor țării, realizând o serie de lucrări de tip enciclopedic pentru și despre emigranții români.

“Românii din California” face parte din colecția “Citadele românești”, cu monografii destinate unor orașe sau unor zone în care există comunități cu mari concentrații de populație românească. Este o istorie a vieții și culturii românilor de pe Coasta de Vest, cu principalele biserici, organizații, ziare și personalități, de la începuturi până în prezent, volum ilustrat cu sute de fotografii-document.

„De peste 35 de ani, vacanțele mele și ale soției s-au transformat în călătorii de studii și cercetare pe la diverse comunități din SUA, Canada și Europa de Vest. Am vizitat peste 250 de comunități românești și, cu fiecare vizită, fondul meu de materiale românești s-a îmbogățit cu cărți, reviste, documente și fotografii”, afirmă Dan Fornade.

Dan Fornade deține o bază de date cu peste 10.000 de ziare românești, cu mii de fotografii și documente rare. Astfel, și-a construit o Românie în jurul său, cu cărți dragi și, în felul acesta, dorul de țară s-a atenuat, mai ales în perioada de dinainte de 1989.

Data si locul lansarii: Duminica, 16 iunie 2019, ora 2 pm, în Sala Socială, Biserica Sfânta Treime, 3315 Verdugo Road, Los Angeles, CA 90065. Sesiunea de autografe se va incheia cu un vin de onoare.

Pentru a confirma participarea, puteți scrie la adresa [email protected]

Comentează