Pasiunea vloggerilor din diasporă rămâne atracția pentru călătoriile din America

485
Ana Pinzaru, vlogger
www.anapinzaru.blogspot.com

DOINA CALCEA | În Statele Unite ale Americii noțiunea de vlogger a devenit profesie. Astăzi v-o prezentăm pe Ana Pinzaru, o nonconformisă, cu idei neobișnuite, câteodată stranii și amuzante. Este pasionată de muzică, cărți, călătorii, piețe second-hand și multe alte lucruri trăsnite. 

Sloganul Anei Pinzaru: „Welcome to my World”. Este născută în Republica Moldova, muncește și trăiește visul American de câțiva ani iar azi ne invită să trăim unele momente frumoase alături de emoțiile sale din călătorii.

„Am început să filmez pe telefon încă din timpul facultății, mai mult pentru arhiva personală. Câteva video le postăm pe facebook, altele le păstram ca amintire. Eu mă gândeam să fac vlogging, dar nu aveam destul curaj, dar prietenii m-au împins spre asta. Am creat primul video vlog în State, anul trecut, și prietenii mei au reacționat foarte bine.

Primul vlog are cele mai multe vizualizări și am fost surprinsă de încurajări și gânduri pozitive la adresa mea. Filmez despre peripețiile mele, iar cele mai impresionante destinații încă mă așteaptă, pentru că am o listă mare de locuri pe care vreau să le vizitez, mâncare delicioasă să gust și oameni frumoși să întâlnesc. Din cele vizitate, Hawaii m-a impresionat, pentru natura și starea de spirit pe care o trăiești acolo, cultura și relația dintre om-natură. New York – orașul meu de spirit și de câte ori mă întorc de fiecare dată e diferit, frumos, imens, cu o energie puternică.

sursa: www.anapinzaru.blogspot.com

California e statul meu de suflet. Sunt foarte motivată când primesc mesaje de încurajare și că așteaptă următorul meu vlog. Dar cea mai mare motivație, este rezultatul final, amintirea cu care rămân și prietenii mei. Peste ani, ne vom aduna la un pahar de vin și ne vom aduce aminte de anii tinereții. Vlogul meu e despre lifestyle, arăt locuri de poveste, nu doar orașe și destinații de top, dar vorbesc și despre anumite aspecte ale vieții în America”.

„De ce se uită la vlogger? E foarte simplu. Vloggerul a înțeles că atenția noastră nu mai stă o oră, nici 10 minute. E de maxim 3 minute. Ca să fii vedetă de tv nu mai e cazul să te gândești la texte complicate, prompter. Să spui totul cu talent, mai mult sau mai puțin, este suficient în noua ordine,” explică Lucian Mândruță.

Primul videoblog a apărut în America, în anul 2000, şi a fost o alternativă a blogului, adică textul a fost înlocuit cu imaginea. În 5 ani s-a transformat într-o industrie. Publicul ţintă sunt adolescenţii şi tinerii. În străinătate, vloggerii de succes au în spate echipe care lucrează pentru ei. Ba mai mult, fac clipuri prin care promovează cultura generală, sunt un fel de profesori care prezintă totul mai simplu, mai atractiv.

Ana Pinzaru

Comentează