Sebastian Stan face ravagii în America, însă niciodată nu și-a ascuns originile românești

885
Sebastian Stan, actor român, Captain America

Sebastian Stan este noua revelație de la Hollywood și nimeni n-ar fi bănuit că actorul din „Captain America” a copilărit într-un bloc vechi de la periferia Constanței. Însă destinul a avut alte planuri pentru el, odata cu vârsta școlii.

Sebastian Stan, la vârsta de 8 ani părăsește România, împreună cu mama sa, ajungând la Viena, unde se angajează pianist. Emigrează, apoi, în SUA, stabilindu-se la New York. Încă de tânăr a luar roluri importante în filme precum: „Harvey”, „Cyrano de Bergerac”, „Little Shop of Horrors”, „Over Here” și „West Side Story”.

Este admis să studieze la Rutgers UniversitY, New York; își continuă studiile la Shakespeare’s Globe Theatre din Londra. S-a făcut cunoscut pentru rolul James Buchanan ‘’Bucky̹̹’’ Barnes din filmul Winter Soldier, jucat pe platourile cinematografice Marvel Cinematic Universe.

Puțini sunt cei care știu că una dintre revelațiile din industria cinematografică de la Hollywood este un actor roman get-beget. Sebastian Stan face ravagii în America, însă niciodată nu și-a ascuns originile românești.

Sebastian Stan, actor

A jucat alături de actori ca Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris EvansRobert Downey Jr., Scarlett JohanssonSamuel L. Jackson, în trilogia de filme Căpitanul America, de asemena cu Matt Damon în filmul de ficțiune Marțianul (2015) cu șapte nominalizări la Oscar, sau cu Nicole Kidman în Capcana(2018).

Pe partea de televiziune, Sebastian și-a dezvoltat simțul actoricesc în seriale precum Gossip Girl, popular printre adolescenți, Kings, Once Upon a Time, și mini-seria Political Animals. Rolul din ”Political Animals” i-a adus lui Sebastian o nominalizare la Critics’ Choice Television Award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries.

Sebastian a mai fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul “ I, Tonya! “ în cadrul Globurilor de Aur. Pe deasupra a lucrat de două ori cu directorul Jonathan Demme, câștigătorul Premiului Academiei Americane de Film, o dată în Rachel Getting Married (2008) și încă o dată în Ricki and the Flash (2015).

Nu i-a fost niciodată frică să experimenteze cu rolurile sale. A jucat, în trei producții diferite rolul de bărbat gay, personajele acestea fiind parcă mereu pe marginea unei prăpastii; Martin Waters în The Architect (2006), Jack Benjamin în Kings (2009), și T.J. Hammond în Political Animals (2012).

În afară de asta, Sebastian pare să-și inspire prin simpla apariție angajatorii, ca fiind foarte potrivit să joace antagoniști poveștilor lor, deși uneori el nu este de acord în totalitate cu acest lucru. „Nu știu de ce mereu ajung să joc personajele astea bad boy. Chiar nu înțeleg ce se întâmplă. Merg pe stradă în New York, simțindu-mă ca Paul Rudd sau ceva, dar se pare ca nimeni nu mă percepe ca fiind în felul ăla.”

Sebastian este fluent în engleză și română. Într-una din scenele filmului Captain America: Civil War (2016) i-se permite să aibă câteva replici în română, scena fiind plasată în București unde personajul său încearcă să își cumpere din piață un lucru banal, precum niște prune. Chiar dacă scena este scurtă și nesemnificativă, actorul a fost foarte recunoscător directorilor săi, Anthony Russo și Joe Russo.

captură video, Captain America

Este absolvent al Universității Rutgers din New Brunswick, New Jersey, cu un BFA în actorie. A participat la faimoasa tabără de arte de vară, Stagedoor Manor.

Roluri în seriale de televiziune: Law & Order (2003, episodul: “Sheltered”; „Gossip Girl” (2007-2008, 11 episoade); „Kings” (2009, „Prințul Jack Benjamin” (rol principal); „Once Upon a Time” (2012); „The Mad Hatter” (2012, 6 episoade); Political Animals (2012, 6 episoade); Labyrinth (2012, mini-serial).

Premii și distincții: A fost nominalizat la Critics’ Choice Television Award, pentru un rol secundar jucat în Political Animals; apoi pentru cel mai bun actor în filmul I, Tonya! la Gala Golden Globes.

Sebastian Stan face parte din paginile Enciclopediei „Românii din California”, scrisă de Dan Fornade, și care va fi lansată pe 16 iunie în Los Angeles, la Biserica Sf. Treime, după liturghie. Pentru informații suplimentare despre eveniment, puteți contacta organizatorii: [email protected]

Comentează