Ce poate fi mai dulce decât „Sweets & Goodies A La Cluj” de Paști?!

481
www.facebook.com/SweetsGoodies-a-La-Cluj
Dulciurile Sweets and Goodies A La Cluj din California

Despre dulcele amintiri din Cluj, familia Cosma din Los Angeles ar putea vorbi o veșnicie. Este orașul natal al Rodicăi și este mândră ca s-a născut în această zonă. Are multe amintiri legate de către dulciuri, în fiecare săptămână gătea câte o prăjitură. Ideea de a deschide o afacere “Sweets & Goodies a La Cluj” a ajuns și la urechile românilor din West Hills, iar de sărbătorile de Paști încearcă să facă față tuturor comenzilor.

Suntem la început de drum, am observat necesitatea în zona San Fernando Valley, CA, de un loc, o zona, un magazin, unde nostalgicii de bucatele autentice românești să-și reamintească de gustul de acasă. Așa cum ne pricepem bine la dulciuri, am decis să facem față cerințelor. Tradițiile le purtăm în suflet și, prin urmare, motivația e clară. Dorința de a ne simți acasă oriunde ne-am afla. Sufletul trebuie să fie mereu împăcat ca să putem fi fericiți.  

Pentru Pasti nu am pregătit altceva decât ceea ce făceam și în România. Oferim prăjituri de casă, cozonaci și pască. Cu siguranță, orice român corelează sărbătorile religioase cu cozonacii, iar acum,apropiindu-ne de Paști, putem vorbi de o “poftă” de pască.

Nu pretind să fiu bucătar cu atestat. Tot ce am învățat despre gătit și, în special, despre dulciuri, am învățat fie de la mama mea. În plus, dragostea de dulce a fost tot timpul în sufletul meu. Dacă gătești din plăcere, întotdeauna iese bine.

Rețetele mele sunt aceleași de acum 50 de ani. S-au modificat doar rețetele la prăjituri, pentru că s-au schimbat și ingredientele, între timp. De exemplu, cozonacii mei sunt consistenți, adică vorbim de un aluat îndesat, cu multă nuca, mac, cacao. Îi pregătesc de obicei împletiți, dar în familia mea, întotdeauna i-am făcut simpli.

www.facebook.com/SweetsGoodies-a-La-Cluj

În SUA am venit în vizită la fiica mea cea mare, Dania, în 2008, iar mai târziu în 2016, ne-am mutat aici împreuna cu cealaltă fiică a mea, Mona și cu ginerele meu Paul. cu susținerea lor am pus pe roate ideea unei afaceri în această zonă din Los Angeles. În ceea ce privește bucatele tradiționale românești, nu cred ca vom putea vreodată renunța la mici, sarmale sau cozonaci. Îmi place foarte mult nuca, de aceea, gătesc prăjituri de casă cu nuca.

Pască românească de Rodica Cosma

Fiica mea Dania mă ajută mult la gătit și sunt bucuroasă ca a moștenit de la mine acest dar. Mona mă ajută cu să mergem la cumpărături, preia comenzile, gestionează livrările, face calculele și alege prețurile. Ginerele meu, Paul, mă ajută cu ambalarea și depozitarea produselor pentru livrare.

Așa am obținut o bună experiență încă după ‘89, când eram solicitată de multe familii și cu drag am ajutat la pregătirea prăjiturilor de casă care se cumpărau la nunți, la cununii civile sau, după caz, în pachetele pentru acasă.

 

Picnic românesc de Paști în Los Angeles

Comentează