„Cea mai mare împlinire ca agent imobiliar este să fiu în sprijinul comunității”

628
Daniela Duta, agent imobiliar, Chicago
Daniela Duta, agent imobiliar, Chicago

DOINA CALCEA | CHICAGO | Toți românii interesați să cumpere o casă în America s-au informat despre condițiile care trebuie să le întrunească ca să devină eligibili pentru finanțări. Daniela Duta, agent imobiliar de zece ani în Chicago, a organizat recent un eveniment informativ despre real estate business și speră că aceste întâlniri să devină o tradiție.

Pe pagina Daniela Realty postează deseori informatii, clipuri video, articole pentru comunitatea română. După ce a câstigat loteria vizelor, împreuna cu soțul ei, au decis să înceapă viața de la zero în America. Facultatea de Economie si munca la Banca de Comert din Romania i-au dat o bun start ce urma să realizeze mai departe în Stetele Unite ale Americii.

Astăzi activează la Comstock Realty de zece ani și este pasionată de acest domeniu. În spatele unei companii de succes se află o echipă puternică, ne spune Daniela. „Datorită acestei echipe, orce client poate avea acces la informație veridică despre piața imobiliară, cât și la cele mai bune oferte imobiliare disponibile la moment. Daca apelezi la un agent imobiliar cu experiență, salvezi timp, bani, dar poti fi sigur și de o tranzacție corectă din punct de vedere juridic”, afirmă Daniela Duta.

Atelier de lucru despre real estate business, Chicago

Când a plecat din România, era nesigură cum se va putea acomoda unei culturi diferite. Ajunsă în Chicago, gândul ei era mereu acasă și tot ce câștiga aici investea pe piața imobiliară din România. „Greutățile vin pentru a ne dezvolta personal, de aceea, toate experiențele din primii anii în America m-au adus pe drumul carierei de agent imobiliar, și nu oricum, ci experimentând pe propria piele toate aspectele acestui domeniu: chiriașă, proprietară de casă, proprietară de clădire”.

De aceea, orice situație se ivește, acum nu o mai ia prin surprindere și consideră că poate fi de folos și clienților mei, având aceste opțiuni multiple de analiză din perspectiva persoanei care a trecut deja prin realitatea respectivă.

Au trecut mai mult de zece ani de când a ales această meserie. De multe ori se gândește că poate meseria a ales-o pe ea. În cazul ei, profesia de agent imobiliar a venit atât de natural, de  parcă o practica dintotdeauna. „Nu mi se pare una dificilă și îmi oferă multe bucurii, cunoscând oameni noi și fiind alături de ei într-un moment atât de referențial ca și cumpărarea unei locuințe. Totodată, am putut să am un program flexibil pentru a fi alături de copiii mei, în toate activitățile școlare”, mai adaugă Daniela Duta.

@danielarealty

Educația despre sectorul imobiliar a început din România, unde a absolvit o facultate de economie și a lucrat în departamentul de credite ipotecare la Banca de Comerț Exterior. În Illinois, a luat licența de agent imobiliar, și azi merge frecvent la cursuri de dezvoltare profesională.

„Am luat licența exact în perioada de criză, când nu eram atât de preocupată de investiții și nu știam clar ce se întâmplă. Am depus-o într-o companie mică, Comstock Realty, cu oameni minunați, care au fost alături de mine și care m-au învățat tainele acestei meserii din experiența lor de peste 30 de ani”.

Acum Daniela Duta deține expertiză în construcții noi, investiții imobiliare, cumpărări/vânzări de pamânt, cumpărări/vânzări de case, proprietăți de lux, închirieri, etc.

Potrivit Danielei, această meserie de agent imobiliar e strâns legată de calitățile umane pe care le etalezi în relațiile cu clienții tăi. Pe lângă profesionalism, trebuie sa câștigi încrederea oamenilor, sa te aleagă, sa te păstreze și să te recomande. Cea mai puternică reclamă vine din recomandarea pe care o face clientul, mai spune Daniela Duta.

Pune mereu accetul pe calitatea interumană și după atăția ani o găsește plină de răsplată. „Avem o comunitate tânără, în plină dezvoltare și eu sunt recunoscătoare să îi fiu alături. Rămân în relații bune cu clienții mei și sunt invitată la alte evenimente din viața lor, în afară de cump[rarea unei locuințe: nunți, botezuri. Pentru mine e cea mai mare împlinire și este o dovada că primesti ceea ce dai, adică respect, atenție, implicare. De câte ori îmi permite timpul, ajut cu mare plăcere proiectele și evenimentele din comunitate”.               

Comentează