Performanță genială pentru elevii români la concursul NASA

289

Șase liceeni de la Colegiul Național Sfântul Sava au câștigat premiul întâi la un concurs NASA la care au participat peste 3.000 de echipe din toată lumea. Adolescenții au proiectat o navă plasată în spațiu, independentă de orice planetă, capabilă să susțină 12.500 de oameni.

Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie, în Arlington, Statele Unite ale Americii, însă o sarcină la fel de dificilă ca proiectarea navei spațiale este strângerea de fonduri pentru ca elevii geniali să poată ajunge la sediul NASA pentru a-și ridica premiile.

PREMIUL I LA UN CONCURS NASA PENTRU ELEVII ROMÂNI

PREMIUL I LA UN CONCURS NASA PENTRU ELEVII ROMÂNIȘase liceeni de la Colegiul Național Sfântul Sava au câștigat premiul întâi la un concurs NASA la care au participat peste 3.000 de echipe din toată lumea. Adolescenții au proiectat o navă plasată în spațiu, independentă de orice planetă, capabilă să susțină 12.500 de oameni.Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie, în Arlington, Statele Unite ale Americii, însă o sarcină la fel de dificilă ca proiectarea navei spațiale este strângerea de fonduri pentru ca elevii geniali să poată ajunge la sediul NASA pentru a-și ridica premiile.

Posted by Eroul Zilei on Wednesday, April 10, 2019

Proiectul a durat circa 2 luni de dezvoltare, la care au lucrat șase elevi, este primul lor proiect și au demonstrat că pot să-și pună în valoare capacitățile inginerești.

Concurenții lor a fost o echipă din India, iar reacțiile lor au fost dintre cele mai neașteptate. Au avut un sentiment minunat și acum cei șase liceeni geniali caută fonduri pentru a ajunge la festivitatea de premiere. Adolescenții încă stau la îndoială ce vor face mai departe după absolvirea leciului, cert este că vor să-și continue studiile peste hotare.

Comentează