Ce ne sfătuiesc agenții în asigurări în privința indendiilor?

120

Sorin Dina și-a înființat propria companie de asigurări, SAV Insurance în California și ne explică la HORA in America ce faci cu investițiile de-a lungul anilor. Este pasionat de munca pe care o face zilnic, îndeosebi când știe că clienții sîi economisesc timp și își soluționează problemele, pentru că îi reprezintă cu maximă atenție.

Când a fost marele incendiu în Ventura/Santa Barbara, California, peste o mie de clădiri distruse și altele afectate de foc, l-am contactat pe unul dintre clienții mei, care cu puțin timp înainte, își cumpărase o casă în zona Ventura. Nu era fericit, dar am încercat să-l consolez și să înțeleg suma pagubelor pe care le poate estima ca să îi pot veni în sprijin.

Am înțeles că pentru asigurarea de casă pe care și-a ales-o, avea opțiunea “actual cash value” (ACV) în loc de “replacement cost”, la fel, polița presupunea asigurarea pentru bunurile personale. Asta înseamna că averea casei sale nu putea fi recuperată. Dacă alegeți o asigurare care îți oferă opțiunea ACV, despăgubirile se calculează fără costul de depreciere, iar costurile de materiale la acel timp pot fi mai ridicate.

L-am sfătuit sa-mi dea un răgaz de câteva zile ca să vorbesc cu reprezentanța companiei lui de asigurare și să analizez ce se poate recupera în această situație și dacă există vreo posibilitate să schimb opțiunea ACV în “replacement cost”, care i-ar permite să reconstruiască această casă așa cum fusese la început.

După câteva zile, această posibilitate a fost una de bun augur. L-am sunat pe asigurător și i-am dat vestea. S-a bucurat foarte tare, dar supărarea că focul a cuprins toată zona unde locuia nu i-a trecut.

Comentează