Feminismul nu înseamnă că femeile preiau puterea. Femeile sunt deja puternice

190
imagine simbol
Educația copiilor, imagine simbol

BIANCA BELEI | CHICAGO Misiunea părinților în educația copiilor este grea, dar merită tot efortul. Părintii au datoria de a crește copii cu încredere în sine, care să nu plece pe drumul etaloanelor întâlnite la tot pasul. Creșterea încrederii în sine este, deci, un element-cheie în educația copiilor, în special a fetelor, ne spune Bianca Belei, specialistă în medicina holistică din Chicago. 

Iubește-ți corpul.

E greu să fii mulțumită de felul în care arăți, cu atât de multe imagini frumoase expuse în reclamele televizate, pe panourile publicitare sau în reviste, însă trebuie să știi că orice persoană este frumoasă în felul ei, indiferent de cate kilograme are, sau care e culoarea părului ei. O femeie care își iubește corpul și își admiră calitățile fizice are mai multă încredere în forțele proprii. Pentru ca fiica ta să învețe să se auto-aprecieze, ar trebui se începi tu ca mamă să te apreciezi și să educi aceasta atitudine.

Frumusețea în comportament și gesturi

Dacă te gândești la oamenii frumoși din viața ta, în minte nu-ți vin cei care au un trup de invidiat, ci cei care au un suflet frumos. Frumusețea și carisma unei persoane nu sunt neapărat oglindite într-un chip frumos. Un comportament plăcut îți înzestrează întreaga ta ființă frumoasă, iar oamenii din jurul tău sunt atrași de bunătate, compasiune, simțul umorului sau inteligența, mai mult decât de măsurile unui foto-model.

Învaț-o ce înseamnă recunoștința

Ca mamă, cu siguranță te-ai simțit sub-apreciată pentru toate eforturile pe care le faci pentru copiii tăi. Se întâmplă adesea pentru că, de fapt, ei nici nu realizează că fără micile lucruri pe care le faci zilnic pentru ei, viața nu ar mai fi la fel. Atrage-i atenția fiicei tale asupra acestui aspect, pentru ca ea să observe că cineva depune efort pentru fericirea ei. Asta o va face pe fiica ta să învețe ce înseamnă recunoștința. Nu îi expune eforturile tale ca pe un reproș. Spune-i că faci sacrificii pentru că acest lucru te face fericită!!!!

imagine simbol

Încurajeaz-o să aibă o relație bună cu tatăl său

O serie de studii arată că fetele care nu sunt apropiate de tatăl lor vor avea relații distructive cu bărbații la maturitate, vor suferi de o stima de sine scăzută și le va fi greu să se implice în relații de lungă durată. Tații trebuie să le arate fetelor că între femei și bărbați ar trebui să existe o colaborare, că o femeie nu e cu nimic mai prejos decât un bărbat și că fetele pot să facă și unele meserii care sunt privite caracteristice băieților. Și ele pot juca fotbal, pot face mici reparații la mașină, sau pot privi un meci la televizor împreună cu ei.

O relație puternică, sănătoasă și bazată pe respect de ambele părți cu tatăl ei o va ajuta foarte mult atunci când va deveni adultă. Cercetările lui Dr. Rimm și cele raportate de Forsyth în cartea sa vă ajută cu câteva sugestii bazate pe mulți ani de cercetare:

  • Oferiți un exemplu sănătos;
  • Aratăți-i fiicei că sunteți mândră că sunteți femeie;
  • Permiteți-i fiicei să vadă întru-totul cine sunteți, fără a vă masca;
  • Lăsați-o pe fiică să fie liberă să ia propriile ei decizii solide (bineînțeles, acestă observație se poate limita la vârsta copilului);
  • Arătați cât de minunată și valoroasă este fiica pentru viața ei;
  • Ajutați-o pe fiică să descopere ceea ce îi place să facă, ceea ce vrea să încerce să facă și ceea ce nu îi place să facă;
  • Încurajați-vă fiica să își dezvolte visurile, concentrându-se însă pe cele care pot fi realizabile;
  • Încurajați-vă fiica să vorbească în numele ei, nu o privați de dificultăți;
  • Ajutați-vă fiica să dezvolte caracteristici care sunt considerate masculine, cum ar fi încrederea în sine, puterea de decizie;
  • Învățați-o pe fiică să găsească valori în calitățile care o separă de alții, făcând-o să se simtă diferită;
  • Încurajați-o să caute oportunități de conducere;
  • Introduceți multe activități variate în viața fiicei și ajutați-o să învețe să le balanseze;
  • Ajutați-vă fiica să vadă valoarea în creativitate, provocări și contribuții;
  • Încurajați-vă fiica să fie realistă, privind punctele ei forte și cele vulnerabile;
Bianca Belei, specialistă în medicina holistică din Chicago

Să nu uitam că fetele noastre sunt viitoarele femei de mâine, mame și soții. Cu cât cresc mai echilibrate și cu o imagine de sine solidă, cu atât vor putea deveni mame bune și persoane armonioase în viitor. Mesajele sădite în mintea fetelor din fragedă copilărie sunt decisive în acest sens. Feminismul nu înseamnă că femeile preiau puterea. Femeile sunt deja puternice. Este vorba despre modul în care această forță este percepută de către ceilalți. (Malala Yousafzai – militantă pakistaneză)

Comentează