Fiecare al doilea solicitant de vize de investiție din România este aprobat de USCIS

967

Vizele de investiții în SUA devin tot mai atractive pentru români. Anul trecut, cetățenii români au obținut 95 de vize de tip E2, dintre care 51 au fost aprobate. Un pic mai multe sunt aprobate în Bulgaria, 83 de vize de tip E2, pe lângă cele 235 aprobate în 2016.

Românii care doresc să investească în SUA pot opta pentru o viză de tip E2, care nu necesită o sumă specifică de investiții, a declarat Ruslan Bocancea, managing partner la Bocancea Law Firm, la o conferință a Forumului Internațional de Afaceri, relatează Business Review. 

„Dacă aplicăm pentru o viză de investitor la Google, putem găsi câteva informații despre o viză care ne obligă să investim un milion de dolari, să creăm 10 locuri de muncă și asta este tipul de viză EB5. „Mulți oameni nu știu că există o viză E2, care nu necesită o sumă specifică de a investi”, a spus Ruslan Bocancea.

Atașatul pentru relații comerciale al Ambasadei SUA, Joshua Burke, a subliniat interesul crescând al companiilor românești de a participa la summitul Select USA, dedicat atragerii de investiții în SUA.

Ruslan Bocancea a declarat că viza este atât pentru investitor, cât și pentru membrii familiei. Timpul pentru obținerea vizei este de aproximativ 2 luni.

„Delegația României a fost reprezentată de patru companii în 2016. Anul trecut am avut 25 de membri ai delegației, iar în acest an peste 40 de membri ai delegației, cea mai numeroasă echipă de delegații pe care a avut-o România”, a spus Joshua Burke.

Potrivit acestuia, România s-a clasat pe locul cinci în ceea ce privește numărul de companii prezente la Summit-ul din august 2018, interesate să investească în SUA.

Comentează