Irina Mureșanu promovează diversitatea culturală cu Boston Trio

413
Boston Trio susține un program de muzică pentru studenții pasionați de muzică

 

Boston Trio susține un program de muzică pentru studenții pasionați de muzică

La Centrul de Arte din Boston, violonista Irina Mureșau a susținut recent un concert care sărbătorește diversitatea culturală muzicală, iar proiectul său muzical „Patru strune în jurul lumii” a câștigat inima publicului cu performanțele sale “irezistibile” și pline de inimă. Succesele ei sunt frecvent menționate în jurnalul Boston Globe ca fiind printre cele mai bune spectacole de muzică clasică, relatează HORA in America.

Boston Trio oferă cursuri de masterat pentru elevii care studiază instrumente de coarde și pian, iar profesorii de muzică le prezintă studențililor o clasă de istorie muzicală și o clasă de teorie muzicală. Membrii trio-ului formați din profesori de muzică călătoresc, de asemenea, cu membrii Colegiului de muzică de la Dickinson în școli și licee, pentru a le vorbi despre cariera muzicală și muzică, ca parte a programării Dickinson despre muzică. Boston Trio a fost fondată de pianistul Heng-Jin Park, director artistic al Festivalului de muzică Halcyon, care a debutat la Boston Pops la vârsta de 15 ani.

“În fiecare zi când deschid cutia viorii, încercarea de a depăși problemele zilei precedente, onestitatea actului artistic, fac viața mai valoroasă, interesantă și niciodată plictisitoare. Nu există viață fără muzică și nici vreun moment în care sufletul să nu aibă nevoie de muzică. Orice oră petrecută cu vioara mă face o persoană mai bună, iar vioara este ancora vieții mele”, ne zice Irina.

Irina Mureșanu, violonistă

După absolvirea Universității Illinois Urbana-Champaign, iar mai apoi a Conservatorului de Muzică New England din Boston, Irina Mureșanu și-a început cariera de predare în SUA. Este una dintre puținii români profesori de la Universitatea Harvard, unde a fost invitată să se alăture, pentru recunoașterea publicului american, iar în ultimii trei ani predă vioara la Universitatea din Maryland.

A câștigat diverse concursuri naționale și internaționale, fapt care a ajutat-o să deschidă multe porți pentru a începe cariera sa muzicală în SUA. Se mândrește cu studenții săi români, care cântă azi în orchestre și în formații camerale.

Comentează