Află cum copiii tăi pot deveni rezidenți permanenți în SUA?

945
imagine simbol, sursa: www.carmengallardo.com

Află de la avocata Anastasia Iorga cum poate un cetățean al Statelor Unite ale Americii, care și-a obținut cetățenia prin naturalizare sau un rezident permanent să își aducă copii în Statele Unite ca rezidenți permanenți.

Baltimore | ANASTASIA IORGA | Această solicitare este foarte des întâlnită și imediat întrebată de cetățenii americani, care și-au dobândit cetățenia prin naturalizare, sau o primesc din partea rezidenților permanenți ai căror copii nu se află pe teritoriul Americii, ori nu au statut de rezident permanent. Ambii sunt în drept să își petiționeze copilul ca să locuiască în Statele Unite, în funcție de vârsta copilului și starea civilă.

Rezidenții permanenți pot sa inițieze o petiție doar pentru copiii necăsătoriți, indiferent dacă copiii au vârsta sub sau peste 21 de ani, cât și a copiilor acestora.

Cetățenii americani, însă, pot să înainteze o petiție pentru copiii necăsătoriți, indiferent dacă copiii au vârsta sub sau peste 21 de ani, cât și pentru copiii acestora, copii căsătoriți, care au peste 21 de ani.

Cum procedați dacă sunteți cetățean al Statelor Unite ale Americii și copilul Dvs este căsătorit și are peste 21 de ani, se află deja în Statele Unite cu un statut non-imigrant? În acest caz, puteți depune doar o petiție de imigrare.

Copilul trebuie să aștepte numărul de vize de imigrare disponibile, înainte ca el sau ea să poată aplica ca să devină rezident permanent. În această perioadă de așteptare, dacă copilul este în Statele Unite ale Americii, trebuie să mențină în mod independent un statut de non-imigrant valid.

Sfaturile avocaților HORA: Află despre motivele de a fi deportat din SUA

Dacă sunteți cetățean american și copilul este căsătorit, are peste 21 de ani și nu locuiește în Statele Unite, depuneți o petiție de imigrare unde solicitați ca serviciile de imigrare și naturalizare (USCIS) să notifice consulatul SUA în țara în care locuiește copilul. Odată ce petiția de imigrare este aprobată și o viză de imigrare este disponibilă, Centrul Național de Vize al Departamentului de Stat va notifica cetățeanul american despre acest fapt.

După ce formularele necesare sunt finalizate, copilul va putea merge la Consulatul SUA în țara unde locuiește, și este gata să aplice pentru o viză de imigrare. Dacă copilul intră în Statele Unite în baza unei vize de imigrant, el sau ea devine un rezident permanent al SUA.

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din martie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă!